Creatieve workshops bij De Kappen

Creatieve workshops bij De Kappen

HAAKSBERGEN - Tijdens de voorjaarsvakantie houdt De Kappen online creatieve workshops! De Kappen organiseert deze online live maakworkshops voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar in samenwerking met Tetem. Jezelf vervelen in de voorjaarsvakantie is er niet bij!

Zo kan je op 22 februari met het gratis programma Inkscape je eigen textielsticker ontwerpen. Dit zijn speciale stickers die met behulp van een strijkijzer op stof geplakt kunnen worden. Op 23 februari kun je met datzelfde programma een eigen textielembleem maken. Emblemen zijn geborduurde afbeeldingen die je op een stuk stof naait. Denk daarbij aan een logo van een voetbalteam of een smiley. Op 23 februari gaan de kinderen zelf een embleem ontwerpen.

Ontwerp thuis ontvangen
Beide workshops starten om 13.30 uur en het aantal deelnemers is onbeperkt. Aanmelden doe je door een mail te sturen naar d.bekkers@dekappen.nl o.v.v. je naam, e-mailadres en de workshop waaraan je deel wilt nemen. Je ontvangt dan alle informatie over het programma Inkscape en de Zoom-sessie. Is het ontwerp af en wil je graag de textielsticker of het embleem thuis ontvangen? Dat kan! Daarvoor ontvang je na inschrijving een voucher per mail, die je samen met je ontwerp kunt opsturen naar Tetem. Zij gaan de textielsticker of embleem voor je maken in hun MaakMeeLab. Zodra deze klaar is, sturen ze de sticker of embleem gratis per post naar je toe.

Feestelijke lichtpiano
Op 27 februari kunnen kinderen een feestelijke lichtpiano maken! De kinderen gaan aan de slag met de zogeheten Make-It@Home techniek-kit feestelijke lichtpiano. Naast een computer voor het volgen van de online Zoomsessie heb je de Make-It@Home techniek-kit Lichtpiano nodig. Deze kit kun je tot 20 februari bestellen bij Tetem. Verder heb je nodig: schaar, lijm, liniaal, plakband, (sla)olie, bakje, kwastje en een zwarte stift. De workshop start om 13.30 uur.

Wil je ook meedoen?
Doe je mee? Meld je dan uiterlijk 20 februari aan via d.bekkers@dekappen.nl onder vermelding van je naam, adresgegevens (voor de Make-it kit) en je telefoonnummer. De Make-it kit krijg je op tijd thuisgestuurd, samen met de link naar de Zoom-sessie. De workshop is gratis en er is plek voor zes kinderen.

Meer berichten
 
Auto zoeker