Kampioenen De Vale Doffer 2020

Kampioenen De Vale Doffer 2020

HAAKSBERGEN - Een huldiging van de kampioenen van 2020 zit er momenteel in verband met de corona-perikelen niet in. Maar onze kampioenen worden toch even in het zonnetje gezet. Deze keer: Thijs Boomkamp.

Deze docent Nederlands aan Zone.college te Almelo (een “groene” school waar leerlingen hun vmbo-diploma kunnen halen aangevuld met een groen vak als hovenier, dierverzorging, bloemschikken, voeding) is sinds 2004 lid bij De Vale Doffer. In 2017 een jaar gestopt vanwege een verhuizing, speelt hij sinds enkele jaren alleen de kortere afstanden vitesse, midfond, jonge duiven en natour. Vanwege het kleine aantal duiven wordt er niet gespeeld op de fondvluchten. Ondanks dit zijn de prestaties niet onverdienstelijk. Vorig jaar werd hij generaal kampioen van De Vale Doffer en ook dit jaar ging het hem qua prestaties voor de wind. Een 1e prijs in de afdeling 9 noord op 5 juli 2020 tegen 7834 duiven en een 2e prijs in de afdeling 9 tegen 14.720 duiven vanuit Beek en Donk op 23 mei 2020 waren hoogtepunten.

Manusje-van-alles
Thijs is binnen de club een soort manusje-van-alles. Verzorgt het vliegprogramma, de inkorftijden, bedient met regelmaat de computer en heeft dit jaar gezorgd dat op alle vluchten twee prijzen, gesponsord door vele Haaksbergse ondernemers, te winnen waren. Tevens zorgt hij wekelijks voor het plaatsen van een vluchtverslag en foto van de winnaars in de Haaksbergse kranten en op Facebook. Daarnaast neemt hij de functie van secretaris op zich.

Gewonnen prijzen
Deze spontane, fanatieke en nooit stilzittende duivencoach, won dit jaar de volgende kampioenschappen in de vereniging: 1e aangewezen Vitesse, 2e onaangewezen Vitesse, 2e onaangewezen Jonge duiven, 1e aangewezen Jonge duiven, 1e onaangewezen Natour, 1e aangewezen Natour, 2e aangewezen Generaal, 2e onaangewezen Generaal, 2e en 8e duifkampioen Jonge duiven, 2e , 3e en 4e duifkampioen Natour. Thijs, gefeliciteerd met je behaalde successen.

Meer berichten
 
Auto zoeker