ROC van Twente krijgt kwaliteitszegel Beste ROC van Nederland

ROC van Twente krijgt kwaliteitszegel Beste ROC van Nederland

TWENTE - In de Keuzegids MBO 2021, die op 14 januari verschenen is, staat onderwijsinstelling ROC van Twente in de top 3 van beste ROC’s in Nederland. ROC van Twente mag opnieuw het kwaliteitszegel ‘Beste ROC van Nederland’ voeren. In totaal zijn er in Nederland 40 ROC’s beoordeeld.

De Keuzegids beoordeelt jaarlijks de instellingen en opleidingen van het mbo in Nederland. De uitslag is gebaseerd op cijfers uit de JOB-monitor (studenttevredenheid), inspectierapporten en landelijke onderwijsstatistieken. In 2018 werd ook al de derde plek behaald. Afgelopen jaar was het de 7e plek. Het College van Bestuur van de onderwijsinstelling beloofde vervolgens op alle verbeterpunten in te zetten, zodat de 3e plek weer in zicht zou komen. ROC van Twente is nu zelfs het beste grote ROC en de beste van Oost-Nederland (Overijssel, Gelderland en Flevoland). Een aantal opleidingen mag zich bovendien ‘Topopleiding 2021’ noemen en het daarbij behorende kwaliteitszegel tonen. Het zegel staat voor onderwijs dat kwalitatief van zeer hoog niveau is. Een overzicht van de topopleidingen is te vinden op www.rocvantwente.nl/topopleidingen.

Erkenning
Bestuursvoorzitter John van der Vegt is zeer tevreden: ‘Wij zijn erg trots op de scores. Dit is echt een erkenning voor het harde werken van onze collega’s en natuurlijk onze studenten en leerbedrijven. Vorig jaar stonden we op de zevende plek. We hebben toen beloofd dat we flink aan de slag gaan met de verbeterpunten om hopelijk weer snel terug te zijn op de derde plek. En dat is gelukt. Dat we landelijk zo goed scoren, is een cadeautje. In deze coronatijd wordt er veel gevraagd van onze studenten en medewerkers. De tevredenheid van onze studenten is een belangrijke pijler in de Keuzegids voor de uiteindelijke ranking. Die willen we vasthouden, verankeren en versterken. Dat is hard werken. Voor en door iedereen die een steentje bijdraagt aan het onderwijsproces. Het onderwijs is dit jaar anders dan anders: er is online les, stages worden anders vormgegeven en flexibiliteit wordt meer dan ooit gevraagd. De komende periode doen we er alles aan om ons onderwijs aan te passen op de huidige situatie. De Keuzegids helpt vmbo-leerlingen bij het kiezen van een vervolgopleiding. En dat is best een pittige opdracht in deze tijd, waar ook open dagen online worden gegeven.’’

Uitstekende scores
Bijna alle opleidingen die ROC van Twente aanbiedt, hebben een score van gemiddeld of hoger. Er zijn een aantal uitschieters met bovengemiddelde scores, dan gaat het onder andere om de volgende opleidingen: zelfstandig medewerker travel & hospitality en leidinggevende travel & hospitality, medewerker marketing en communicatie, allround laborant, biologisch-medisch analist, chemisch-fysisch analist, juridisch-administratief dienstverlener, technicus engineering-werktuigbouwkunde en technicus engineering-elektrotechniek.

Meer berichten
 
Auto zoeker