Aanmelden van klussen voor NLdoet 2021 van Oranje Fonds
Foto: RVL

Aanmelden van klussen voor NLdoet 2021 van Oranje Fonds

TWENTE - Alle maatschappelijke organisaties in Nederland kunnen weer hun klussen aanmelden voor NLdoet 2021. Het Oranje Fonds maakt het voor alle stichtingen en verenigingen die helpende handen kunnen gebruiken weer mogelijk om mee te doen aan de grootste vrijwilligersactie van ons land. Aanmelden voor de 17e editie op 12 en 13 maart 2021 kan via nldoet.nl.

Dit jaar wordt NLdoet georganiseerd in aangepaste vorm, zodat de dan geldende coronamaatregelen nageleefd kunnen worden. De rol van verenigingen en stichtingen is nu nog belangrijker dan voorheen en zij hebben helpende handen extra hard nodig. Het Oranje Fonds spoort organisaties aan om online activiteiten te organiseren of buitenklussen aan te bieden. Op nldoet.nl zijn verschillende ideeën te vinden. Organisaties die zelf een goed idee hebben kunnen dit ook delen zodat ze anderen kunnen inspireren. “Gelukkig is er ook op anderhalve meter afstand veel mogelijk”, zegt Oranje Fonds-directeur Sandra Jetten. “Al videobellend met een oudere een wandeling maken bijvoorbeeld, zodat diegene digitaal mee kan wandelen. Gezamenlijk het terrein van de zorgboerderij onderhouden of de moestuin bij het buurthuis onder handen nemen.”

Coronacrisis
“Afgelopen jaar moesten we NLdoet vanwege het uitbreken van de coronacrisis op het laatste moment afgelasten. Noodzakelijk, maar ook een beslissing die grote gevolgen had voor alle deelnemende maatschappelijke organisaties. Tijdens NLdoet zetten honderdduizenden mensen zich in om iets goeds te doen voor een ander. En in deze tijd is dat nog harder nodig dan voorheen.”

Meer berichten
 
Auto zoeker