Streep door NoaberMuziek: geen aangepast programma

HAAKSBERGEN - Het regende de afgelopen dagen helaas weer afgelastingen. Ook de organisatie van Noabermuziek heeft moeten besluiten om een streep te zetten door dit evenement. Op 13 december zou de vijfde editie gehouden worden.

“Door de opnieuw gewijzigde richtlijnen en het steeds verder uitkleden van opties verliezen we bijna uit het oog waar NoaberMuziek voor staat: Gastvrijheid, Betrokkenheid en Gezelligheid. Dat konden we niet laten gebeuren en daarom hebben we als projectteam democratisch besloten ons festival, dat gepland stond voor 13 december, in zijn geheel te laten vervallen.”, aldus de organisatie. Het plan was aanvankelijk om weer te knallen met een huiskamerfestival zoals in 2019, waarbij Haaksbergen één grote concertlocatie werd. Er was voldoende animo van bands en publiek om zo’n 35 locaties te kunnen vullen. Maar zoals bekend zijn intieme huiskamerconcerten ook de komende tijd niet haalbaar. Er werd nog overwogen om dan maar te kiezen voor ruimere opties, maar gedurende het jaar werd minder en minder haalbaar.

Alternatieven bedacht
“We zouden naar alleen een aantal grote locaties kunnen, we hebben gesproken over Drive-in concerten buitenlocaties, streamen, TV; kortom, verzin het en wij hebben er over nagedacht. Van een huiskamerfestival bleef over: een TV-programma en streaming via heel veel kanalen. Nu er op korte termijn ook geen opnames meer gemaakt kunnen worden, vanwege de verder beperkte groepsgrootte, valt ook die mogelijkheid in het water en werpen we de handdoek in de ring.” Het schrappen van het festival is een grote teleurstelling voor veel mensen; vorig jaar trok men al met al 900 bezoekers. Bovendien is nog verder afstappen van het format ook niet wenselijk; er blijft dan geen NoaberMuziek meer over. Uiteraard blijft de organisatie de situatie nauwlettend volgen de komende maanden. Zij gaan ook toewerken naar de organisatie van weer een volwaardige editie, die gepland staat voor zondagmiddag 12 december 2021.

Meer berichten
 
Auto zoeker