Biologische diversiteit beloond met Groene Twinkeling

TWENTE - Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel, Overijssels Particulier Grondbezit en Natuur en Milieu Overijssel reiken in 2021 voor de tiende keer de Groene Twinkeling, dé groenste prijs voor ondernemend Overijssel, uit.

Steeds meer bedrijven verbinden biologische diversiteit aan hun bedrijfsvoering. In de afgelopen jaren zijn al mooie initiatieven opgestart en negen daarvan werden al bekroond met de Groene Twinkeling. De winnaars van de Groene Twinkeling laten zien dat bedrijven op heel verschillende manieren kunnen bijdragen aan meer biodiversiteit. Zo zorgde bijvoorbeeld Unipro op eigen terrein voor een salamanderpool en insectenhotel, installeerde een sedumdak en maakte van bermen een ecologische verbindingszone. Wehkamp ontwikkelde een prachtige heemtuin en stimuleerde een groen bedrijventerrein. Melkbrouwerij Lettele reserveert tenminste 10% van haar grond voor kruiden, voedselbomen en pluktuin. Twence zorgde met verschillende partijen voor herinrichting van een groot gebied in Twekkelo met fraaie landschapselementen, natuurlijke beken en waterberging. Kinderdagverblijf ‘t Werkel uit Zwolle heeft een avontuurlijke natuurtuin en moestuin aangelegd, waar de kinderen naar harte lust kunnen spelen en leren.

Waarde van biodiversiteit
Natuur is niet alleen maar mooi, we zijn er ook sterk van afhankelijk. Ze levert ons bouwmaterialen, voedsel, schoon water, industriële grondstoffen en zelfs medicijnen. Biodiversiteit heeft dus ook een belangrijke economische waarde. Iets wat steeds meer bedrijven zich realiseren en zich voor inzetten. De Groene Twinkeling stimuleert meer bedrijven zich in te zetten voor meer biodiversiteit in hun omgeving.

Aanmelden
De winnaar van de Groene Twinkeling ontvangt naast de onderscheiding een cheque ter waarde van 1.000 euro. Bedrijven die een wezenlijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit van Overijssel kunnen zich tot 30 november aanmelden via www.groenetwinkeling.nl. Een ander bedrijf aanmelden mag ook! Op de website staan ook de voorwaarden.

Meer berichten
 
Auto zoeker