Nieuwe coronateststraten

HENGELO/ENSCHEDE - Jan Zantinge, Mart Groenman en Almar Dassen hebben het voor Twente mogelijk gemaakt om snel getest te worden op het COVID-19 virus.

Het trio heeft in zowel Hengelo als in Enschede een locatie waar door medisch gekwalificeerd personeel een neusswab kan worden afgenomen. Met een sneltest wordt vervolgens het afgenomen monster getest en binnen 30 minuten ontvang je het resultaat via e-mail of app. En zoals ook bij de GGD krijg je bij een negatief resultaat het advies om alert te blijven, afstand te houden en je handen regelmatig te wassen en bij een positief resultaat moet je minimaal 10 dagen thuis blijven, voorkomen dat je anderen besmet en mogelijk besmette contacten informeren.

Sneltest
De sneltest kijkt niet daadwerkelijk hoeveel van het virus aanwezig is, maar of een bepaald eiwit van het virus in het monster zit. Alleen bij mensen die weinig virus bij zich dragen en dus weinig besmettelijk zijn, kan het eiwitgehalte dusdanig laag zijn dat de test ten onrechte negatief is. Maar dit is zo’n klein percentage dat zelfs de overheid de test gaat gebruiken.

Privacy
Met het oog op privacy worden de testuitslagen niet met anderen gedeeld. Men is natuurlijk vrij om de uitslag te melden bij de huisarts.


Laat je testen
Snel een afspraak en snel de uitslag? Jezelf laten testen kan voor 55 euro in Enschede aan de Parkweg 155 en in Hengelo aan de Diamantstraat 4. Hiervoor moet een afspraak gemaakt worden via covidtestnederland.nl. De beide locaties zijn op werkdagen geopend van 8.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor bedrijven is een abonnement mogelijk en ook testen op locatie behoort tot de mogelijkheden. Kijk hiervoor eveneens op covidtestnederland.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker