Meer en betere camera’s op bedrijfspark ‘t Varck-Brammelo

HAAKSBERGEN - Cameratoezicht is één van de middelen om goed toezicht te kunnen houden op een bedrijventerrein en diefstal en problemen te ontmoedigen. Bedrijvenpark ‘t Varck - Brammelo nam RJ Safety & Security uit Enschede in de arm voor plaatsing van een nieuw camerasysteem.

“We zien dat professionele beveiliging op een bedrijventerrein onmisbaar is bij de preventie van inbraak, diefstal en overige calamiteiten”, zegt André Busschers, Parkmanager van bedrijventerrein ‘t Varck & Brammelo. Hoewel het bedrijventerrein al beschikt over beveiligingscamera’s, was er volgens Busschers een verbeterslag te maken: “Naast uitbreiding van het huidige aantal camera’s, was er behoefte aan verbetering in technologie, waarbij het inzicht van een expert op het gebied van bedrijventerreinen benodigd was. Hiervoor hebben we de professionele kennis van RJ Safety & Security ingeschakeld. Gelukkig is het aantal calamiteiten op ons bedrijventerrein gering en dat willen we graag zo houden. Vandaar deze investering om ook in de toekomst voor onze huidige en eventuele nieuwe ondernemers aantrekkelijk te blijven.”

Veel expertise
RJ Safety & Security is totaalaanbieder op het gebied van veiligheid en beveiliging in Oost-Nederland. Op basis van een inventarisatie van het bedrijventerrein en gesprekken met André Busschers en Michel Wentink (voorzitter bedrijventerrein ‘t Varck - Brammelo), is er een advies gegeven op het gebied van beveiliging, techniek en de monitoring van de dienstverlening. “Bij ons advies hanteren we een methodiek van beveiligingsschillen, waarbij de focus niet alleen op de bedrijfspanden ligt, maar ook op de toegangswegen en sensortechniek op het bedrijventerrein”, vertelt Patrick Keizers, Senior Consultant bij RJ Safety & Security. “Op basis van ons advies hebben we een Integraal Securityplan opgesteld, waarin de volledige camerabeveiliging van het bedrijventerrein is meegenomen”. Preventie van incidenten staat hoog in het vaandel bij het bedrijf. “Door middel van ANPR (kenteken) camera’s, geofencing en Video Content Analyse (VCA), waarbij we met behulp van slimme camera’s afwijkende patronen kunnen detecteren, handelen we bij incidenten. We verbinden deze beveiligingscamera’s namelijk met ons gecertificeerde Monitoring Operations Center, dat 24/7 bereikbaar is”, voegt Rogier Terhalle, Commercieel- en operationeel manager Monitoring Operations Center, toe. Ook partners zoals politie en brandweer zijn hierbij actief betrokken.

Meer berichten
 
Auto zoeker