Dag van de stilte

TWENTE - Deze zondag 25 oktober is de laatste zondag van de maand. Dat betekent dat de klok weer een uur wordt teruggezet van zomer- naar wintertijd in de nacht van zaterdag op zondag. Dit moment wordt ook aangegrepen om de Nationale Dag van de Stilte te vieren.

Het doel van de Dag van de Stilte is om de beleving en de waarde van stilte onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Geen overbodige luxe in een wereld waarin geluiden en allerlei prikkels nooit ver weg zijn. Dit jaar is het alweer de tiende keer dat deze themadag wordt gevierd. Door diverse organisaties worden er speciale stilte-activiteiten georganiseerd. Zo worden er in Twente verschillende stiltewandelingen georganiseerd. Wil je genieten van de frisse lucht, de prachtige natuur en de rust om je heen? Dat kan bijvoorbeeld in Losser van 10.30 tot 12.30 uur. De wandeling gaat door het natuurgebied ‘Snippert’, tussen Oldenzaal en Losser. In Buurse kun je al op zaterdag 24 oktober terecht voor een inspirerende wandeltocht van 09.30 tot ongeveer 11.30 uur. Er is een stilte bijeenkomst en wandeling van 10.30 tot 13.00 uur op zondag in Ambt Delden. In Nijverdal organiseert Zen.nl een stille zondag van 9.00 tot 11.15 uur. Dit staat in het teken van samen stil zijn en meditatie. En tussen 8.30 en 11.00 uur kan de rust van de Herikerberg in Markelo/Goor worden ervaren. 

Live op Insta
Op Instagram kun je via @dagvandestilte op drie momenten gedurende de dag een Story Livestream volgen. Tijden: 10.00-10.15 uur, 13.00-13.15 uur en 16.00-16.15 uur. Volg @dagvandestilte en wacht tot de Livestream start (Let op de term ‘live’ onder de profielfoto). Kijkers kunnen ook live reageren via de chat. Kijk voor meer informatie en activiteiten op:
www.dagvandestilte.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker