Foto: Robert Hoetink - Shutterstock.com

Steun lokale ondernemers en horeca in tweede lockdown

HAAKSBERGEN - De nieuwe gedeeltelijke lockdown zal weer een grote uitdaging zijn voor veel mensen, organisaties en ook zeker de lokale ondernemers. In deze uitdagende tijd hopen ondernemers uiteraard dat Haaksbergenaren hun euro’s zoveel mogelijk lokaal uit willen geven.

Al aan het begin van de eerste lockdown werd er veel gedaan om lokaal kopen aan te moedigen. Winkeliers hebben veel gedaan om hun winkel veilig in te richten met desinfectie, looproutes, afstand houden en nu ook het gebruik van mondkapjes. Afgelopen zondag werd een koopzondag georganiseerd door een aantal centrumondernemers om mensen gelegenheid te bieden inkopen te doen die er op andere dagen niet aan toe komen. Als gevolg van de noodverordening van de Regio Twente moet ook de koopavond op vrijdagavond ingekort worden. Normaliter zijn winkels open tot 21.00 uur, maar de komende tijd gaan deze dus al om 20.00 uur dicht. Uitzondering op deze vroege sluiting zijn supermarkten, maar het ligt in de lijn der verwachting dat diverse supers ook om 20.00 uur sluiten. Dit met als doel om discussies en agressie aan de kassa te voorkomen met betrekking tot het verbod om na 20.00 uur alcohol te verkopen.

Koop lokaal
De afgelopen maanden is er door ondernemers en overheden al vaker opgeroepen om lokaal euro’s uit te geven. Hoewel mensen graag online willen kopen uit veiligheidsoogpunt, lopen ondernemers hierdoor wel euro’s mis terwijl het ook nu nog goed mogelijk is om veilig te winkelen. Lokaal kopen draagt bij aan het behouden van lokale werkgelegenheid en het draaiende houden van de lokale economie. Euro’s die u in Haaksbergen uitgeeft, blijven ook in Haaksbergen.

Bestel online
Zoals ongetwijfeld bekend moet ook de lokale horeca de komende twee weken nog de deuren dicht houden. Veel restaurants en andere horeca bieden daarom alternatieven aan, zoals het afhalen van maaltijden of bezorging aan huis. De lokale horeca hoopt dat u hen wilt blijven steunen door af en toe ook eens wat bij hen te bestellen en af te halen/te laten bezorgen. Als lokale horeca failliet zou gaan, is dit immers erg jammer voor de diversiteit van het aanbod én de werkgelegenheid.

Meer berichten
 
Auto zoeker