Coronacoaches

HAAKSBERGEN - De gemeente Haaksbergen zet sinds afgelopen week ook ‘coronacoaches’ in; deze adviseren mensen en spreken aan op verkeerd gedrag.

De gemeente zette eerder ook al de gebruikelijke BOA’s in voor handhaving en er werd een lokale postercampagne opgezet waar nu de coaches bijgekomen zijn. De coronacoaches zijn verkeersregelaars, die in het weekend ondernemers, sportverenigingen, inwoners en anderen helpen om de coronamaatregelen continu onder de aandacht te brengen. Zij spreken mensen aan en adviseren. Als moedwillig coronaregels worden overtreden, dan maken zij hiervan melding bij de gemeente. De hoop is dat dit zo min mogelijk nodig zal zijn.

Mooie inzet
Er is al langer een samenwerking tussen verkeersregelaars van VKR Haaksbergen en de Haaksbergse BOA’s. Gerrie Kok is normaal gesproken hier verkeersregelaar en nu coronacoach. “We spreken mensen op straat of in winkels aan als ze zich niet houden aan de regels. Niet iedereen heeft daar evenveel begrip voor, maar de meeste mensen reageren echt heel vriendelijk en netjes. Winkeliers zijn ook blij met de adviezen die wij geven, bijvoorbeeld over looproutes in hun winkel. Wij zijn enthousiast over hoe het gaat en merken dat ons werk wordt gewaardeerd. Daar doen we het voor!”

Meer berichten
 
Auto zoeker