Participatieraad Haaksbergen op volle sterkte

HAAKSBERGEN - De participatieraad van Haaksbergen is vanaf nu weer op volle sterkte. Begin deze maand werden Bert Exterkate, Jacintha Geeraths-Prein en Lisette Put benoemd tot leden van deze raad.

De participatieraad is voor veel inwoners wellicht een vrij onbekend fenomeen. Toch is de raad een belangrijk onderdeel van het sociale beleid van de gemeente. Zij houden namelijk een vinger aan de pols met betrekking tot beleid op het gebied van welzijn, zorg, werk en inkomen. De gemeente Haaksbergen kreeg de afgelopen jaren net als andere gemeenten steeds meer taken toegeschoven op dit vlak. Maar helaas niet met de bijbehorende zak geld van het Rijk. De gemeente moest daarom zelf beleid ontwikkelen en concrete keuzes maken over bestedingen.

Meedenkers
De participatieraad geeft het college van B&W zowel gevraagd als ongevraagd advies over deze zaken. Door het vertrek van één zittend lid die op 1 oktober vertrok, ontstond ruimte om drie nieuwe leden toe te laten treden. Met dit drietal erbij bestaat de participatieraad in totaal uit negen leden. Zij hebben allemaal een brede ervaring en affiniteit met deze thema’s.

Meer informatie
Wie meer informatie wil over het werk van de participatieraad kan kijken op hun eigen website, www.participatieraadhaaksbergen.nl. Hier zijn ook onder meer de jaarverslagen te vinden over hun activiteiten de afgelopen jaren. Wanneer u zelf een zorgenpunt aan wilt dragen kunt u ook contact opnemen met participatieraad.

Meer berichten
 
Auto zoeker