’t Noll’nkoor dit jaar even niet

HAAKSBERGEN - Toen het nieuwe theater De Kappen in 2007 werd geopend kwam ’t Noll’nkoor met het idee om met het programma 2007 'Wie Kapt’r Met' een eindejaarsavond te organiseren. Zodat op een ludieke manier het afgelopen jaar nog eens onder de loep kon worden genomen met zang, humor en dans. Dit jaar zou de laatste editie gehouden worden, maar dit gaat niet door.

Door het succes van deze avond bleef 28 december gereserveerd voor de gebroeders Morsinkhof. De laatste jaren werd er bovendien een middaguitvoering aan toegevoegd. Ook werd ‘s avonds een Haaksbergenaar die zichzelf en/of Haaksbergen op de kaart heeft gezet verrast met de onderscheiding “Haaksbergenaar van het jaar” De eerste was Ben Steneker en vorig jaar was dat Erik ten Hag. De opbrengst van de voorstellingen (na aftrek van theaterkosten, koffie en drankje) werd elk jaar gedoneerd aan een goed doel. Er is de afgelopen jaren voor meer dan 25.000 euro aan cheques uitgeschreven voor diverse Haaksbergse instellingen en verenigingen. Helaas is er dus dit jaar geen cheque voor een goed doel. De complete lijst van goede doelen en Haaksbergenaren van het jaar staat op 28 december-pagina van de site www.nollnkoor.nl

Jaar uitstel
De grote belangstelling voor het programma 'Wie Kapt’r Met' is mede te danken aan vrijwilligers en de gevarieerde inbreng van diverse Haaksbergse artiesten, dansgroepen, koren en komieken die belangeloos een gastoptreden verzorgen. Ondanks het succes, het plezier en de prettige medewerking van De Kappen zou het de aanstaande 28 december toch de laatste keer zijn om met 'Wie Kapt’r Met' het jaar af te sluiten. De corona zet hier dus nu een streep door, waardoor is besloten om de laatste uitvoering een jaar door te schuiven om er in 2021 echt mee te kappen, in de verwachting dat we de corona dan achter ons hebben gelaten. Het einde van 'Wie Kapt’r Met' betekent overigens niet het einde van ’t Noll’nkoor, want de broers gaan gewoon door met het zingen van hun eigen dialect-leedjes en conferences bij diverse (gast)optredens in Haaksbergen en de regio.

Foto: Noll'nkoor, Foto Vaarhorst

Meer berichten
 
Auto zoeker