Foto: Shutterstock.com

Carnavalsoptochten Haaksbergen afgelast wegens coronarisico’s

HAAKSBERGEN - Er worden volgend jaar geen carnavalsoptochten gehouden in Haaksbergen. Afgelopen week namen de organisatoren van de Haaksbergse Karnavals Optocht, Verlichte Optocht Buurse en de gemeente dit gezamenlijke besluit.

In veel Nederlandse gemeenten worstelen de organisaties en gemeenten met deze besluiten. Hoewel het nog een paar maanden duurt tot het carnaval, zitten we nog wel met de onzekerheid over hoe het virus zich verder gaat ontwikkelen. En aangezien het organiseren van goede, laat staan veilige optochten ook maanden vergt, is afgelasting vaak het uiteindelijke besluit.

Lastig
Burgemeester Rob Welte vindt het uiteraard spijtig dat dit besluit genomen moest worden. De optochten in Haaksbergen en Buurse trekken altijd veel bezoekers, zowel van binnen als buiten de kernen. “Het is simpelweg niet mogelijk carnaval te vieren op anderhalve meter afstand van elkaar”, legt Welten uit. “Dat betekent dat we onmogelijk de veiligheid en gezondheid van deelnemers en bezoekers kunnen garanderen. Dan moet je verstandig zijn en het juiste besluit nemen. Hoe ontzettend jammer dat ook is. Laten we hopen dat dit eenmalig is.”

Veel werk
HaKaOp-voorzitter Henri Oosting sluit zich aan bij Welten. Zoals gezegd is ook de lange voorbereidingstijd een factor bij dit besluit. Wagenbouwers moeten immers wel tijd hebben om creaties te maken, dito bij loopgroepen en andere deelnemers. Nu zitten de lokale verenigingen niet met deze onzekerheid, en kan er ook gekeken worden wat nog wél mogelijk is om carnaval te vieren. De gemeente blijft dan ook de komende tijd in gesprek met de carnavalsverenigingen om te kijken wat er mogelijk is binnen de redelijke verwachtingen qua coronamaatregelen. Uiteraard hoopt iedereen dat er in 2022 weer normaal carnaval gevierd kan worden met meer dan grandioze optochten. Ongetwijfeld zullen alle carnavalsliefhebbers hier dan extra veel zin in hebben!

Meer berichten
 
Auto zoeker