Good-old Jan Witbreuk kan het nog steeds

HAAKSBERGEN - Vorige week vrijdagavond werden door de dertien leden van De Vale Doffer maar liefst 262 duiven ingemand voor de tweede natourvlucht vanuit Tilburg.

Dat de weersvoorspellingen niet best waren, ach ja, dat was dit jaar wel vaker zo geweest en op de wedstrijddag bleek het dan vervolgens prima vliegweer. Zo ook zaterdag 29 augustus. Een mooie blauwe lucht met stapelwolken zijn prima vliegweer voor duiven. Reeds om 08.20 uur werden de duiven te Tilburg gelost met rugwind, dus er konden wederom hoge snelheden worden behaald. Een nadeel van deze wind is dat de duiven zo snel kunnen gaan dat ze vergeten “de juiste afslag te nemen” en met de grote koppels meetrekken naar Enschede, Glanerbrug en vervolgens denken: oh jee, ik ben te ver, waarna ze tegen de wind in terug moeten vliegen. De duif van good-old Jan Witbreuk had hier geen zin in en besloot rechtstreeks naar zijn hok aan de Lijsterstraat te vliegen. Met een gemiddelde snelheid van 103 kilometer per uur plofte de duif om 09.39 uur op de klep en dus had deze duif de 136 kilometer binnen 1 uur en 20 minuten overbrugd.

Eerste prijs!
De bijna 86-jarige Jan Witbreuk een eerste prijs, dat gebeurt niet wekelijks, maar als er 1 man is die het gegund wordt is het toch wel Jan. Enigszins geëmotioneerd door het behaalde succes nam Jan de bloemen voor plek 1 in ontvangst. Als kers op de taart draaide Jan ook de onderste duif van de inkorflijst voorop, wat hem ook nog een rollade opleverde. Op plek 2 en 3 vinden we Ingo Sievers en compagnon Kenneth terug. Rudolf Temmink won op plek 5 een boodschappentas met inhoud gesponsord door Sanidrome Ben Scharenborg en Han Wildenborg op plek 10 een bierpakket gesponsord door Bart Goering.

Meer berichten
 
Auto zoeker