Phion opent muzikale seizoen met Beethovens Eerste

ENSCHEDE - Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel opent het nieuwe muzikale seizoen met concerten in Arnhem, Nijmegen en Enschede.

Dirigent Otto Tausk leidt het orkest in een inspirerend symfonisch concert met pianist Ralph van Raat. Op het programma: Franssens gereviseerde Pianoconcert en Beethovens Eerste Symfonie. Met meditatieve melodieën gespeeld door Nederlands bekendste pianist van moderne muziek en vertrouwd klassiek werk van de grootmeester, zal het een memorabele concertreeks worden.

Nieuw muzikaal seizoen
Phion kijkt ernaar uit seizoen 20-21 weer te spelen voor publiek. De eerste repetities zijn begonnen en het tweede weekend van september trapt het orkest onder leiding van Otto Tausk het nieuwe seizoen af in Musis Arnhem op 11 september, De Vereeniging in Nijmegen op 12 september en Muziekcentrum Enschede op 13 september.

Vertrouwd klassiek
Het Pianoconcert van componist Joep Franssens beleefde in 2015 zijn wereldpremière en net als toen, zal Ralph van Raat dit keer het schitterende meditatieve stuk spelen. Franssens verbindt logica en intuïtie, hoofd en hart: ‘Mijn muziek drukt een intens gevoel uit, een gewijd moment waaraan ieder een eigen individuele betekenis kan ontlenen.’ Daarnaast op het programma: Symfonie nr. 1 van Beethoven. Hoewel deze symfonie in onze oren vertrouwd klassiek klinkt, was het voor tijdgenoten juist een verrassend modern werk. Ongehoord was de dissonante opening, gedurfd het razendsnelle menuet en komisch het aarzelende begin van de finale.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.phion.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker