Han Wildenborg schrijft ook Beek en Donk op zijn naam

HAAKSBERGEN - Zaterdag 25 juli stond de tweede jonge duivenvlucht op het programma. Vorige week hadden de duiven van Han al laten zien dat ze in vorm waren, want toen wist hij plek 1 t/m 6 op de uitslag te bemachtigen.

Deze week deed Han dit dunnetjes over, want nadat de 319 duiven van De Vale Doffer om 07.30 uur waren gelost, wist de duif van Han binnen het uur de 101 kilometer te overbruggen om vervolgens om 08.29.34 uur op de klep te landen. Een snelheid van ruim 102 kilometer per uur!

Han voelt echter de hete adem van Jan Breukers in zijn nek die met plek 2 t/m 6 het podium completeerde. In tegenstelling tot vorig jaar is het bij deze temperaturen voor de jonge duiven makkelijker hun hok te bereiken, want ook deze week waren ‘s avonds nagenoeg alle jonge duiven op hun hok teruggekeerd. De taart was dus ook deze week voor Han Wildenborg. De boodschappenpakketten, gesponsord door Plus Veldmaat, werden gewonnen door Jan Breukers en Andre Siegerink. Volgende week mogen de jonge duiven kijken hoe het landschap van Tilburg er van bovenaf uitziet, dit is de losplaats waar dan wordt gelost, zo’n 30 kilometer verder dan Beek en Donk.

Meer berichten
 
Auto zoeker