Foto:

Thijs Boomkamp wint zeer snelle vlucht

HAAKSBERGEN - De leden van postduivenvereniging De Vale Doffer hadden het afgelopen weekend druk. Vorige week donderdag werd er ingekorfd voor de dagfondvlucht vanuit Orleans. Op vrijdag werd ingekorfd voor een vitessevlucht vanuit Etroeungt.

Zaterdag werden beide vluchten uitgesteld vanwege regen op de vlieglijn en ook zondag bleek het voor de vlucht vanuit Fontenay niet mogelijk deze te lossen, omdat het tot 13.00 uur bleef motregenen op de vlieglijn. De vitessevlucht vanuit Etroeungt was inmiddels teruggereden naar de westelijke losplaats Duffel, omdat verwacht werd dat daar de eerste opklaringen zouden doorbreken. Een goed besluit bleek later. Op 5 juli werden om 13.50 uur de kleppen van de duivenwagen geopend, waarna de 146 duiven van De Vale Doffer samen met 11.898 andere duiven uit Overijssel en Gelderland aan hun terugreis konden beginnen.

Wind mee
Een stormachtige zuidwestenwind betekent dat de duiven hoge snelheden kunnen behalen. Zo bleek ook later, want Thijs Boomkamp zat net de start van de Formule 1 te bekijken toen hij zag dat de eerste duif in Gelderland was gemeld. Om vroeg te zitten zou in Haaksbergen rond 15.20 uur geklokt moeten worden. Daarop werd de TV op stand-by gezet waarna Thijs rond 15.16 uur een duif vanuit Duitsland aan zag komen vliegen en deze duif landde gelijk op het hok. Geconstateerd om 15.16 uur en 55 seconden bleek dit voldoende om 1.280 duiven uit de CC5 Enschede-Losser-Haakbergen-Beckum-Lonneker “de staart te laten zien”. Ook was deze duif de tweede van de hele afdeling met 11.898 duiven. Een puike prestatie waarmee Thijs erg in zijn nopjes was. Dat deze duif geen eendagsvlieg is bleek wel uit een eerder dit jaar behaalde prestatie: op 23 mei vloog deze duif ook al een tweede prijs vanuit Beek en Donk tegen 14.720 duiven.

Meer berichten
 
Auto zoeker