Minister Van Nieuwenhuizen
Minister Van Nieuwenhuizen (Foto: Shutterstock.com)

Teleurstelling om uitgestelde besluitvorming N35 door Rijk

TWENTE - De Provincie Overijssel is hoogst teleurgesteld dat er nog geen definitief besluit ligt over de aanpak van Rijksweg N35. Deze weg kampt nu al met diverse problemen die alleen maar groter zullen worden.

Afgelopen week liet minister Van Nieuwenhuizen de Tweede Kamer weten dat besluitvorming over verbreding van de N35 nog tot zeker dit najaar op zich laat wachten. Dit tot grote irritatie van de Provincie Overijssel. Gedeputeerde Bert Boerman: "We hadden verwacht dat de minister eerder zou ingaan op het flinke bedrag aan cofinanciering dat de provincie heeft klaarstaan voor de aanpak van de N35." Er ligt namelijk al een aanbod om 120 miljoen euro mee te financieren. Zó belangrijk is de bereikbaarheid van Twente en Overijssel voor de provincie.

Problematische weg
Uit recent onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Provincie Overijssel bleek al dat deze weg kampt met grote problemen qua verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid rond de weg. De minister lijkt echter niet helemaal overtuigd van het onderzoek, wederom tot verbazing van de gedeputeerde. De N35 tussen Zwolle en Enschede heeft nu enkele rijbanen, er zijn diverse verkeerslichten, zijwegen en de maximumsnelheid is er 80. Deze combinatie van factoren zorgen voor een matige doorstroming en grotere risico's op ongevallen. De weg kan nu al niet de hoeveelheid verkeer aan, wat met toenemend verkeer in de toekomst niet bepaald beter gaat worden. De Provincie Overijssel wil dan ook graag dat er een verdubbeling van de rijbaan komt en diverse andere aanpassingen. Zo zou ook de snelheid omhoog kunnen naar 100, wat doorstroming moet verbeteren. De totale kosten worden geraamd op 475 tot 500 miljoen euro.

Meer berichten
 
Auto zoeker