Houd rekening met elkaar in de komende zomermaanden

Houd rekening met elkaar in de komende zomermaanden

HAAKSBERGEN - Over het algemeen is het best fijn wonen in Haaksbergen. We zijn een heel gemoedelijke gemeente waar doorgaans nog aardig wat respect voor een ander is. En waar we ook zeker niet bang moeten zijn om elkaar aan te spreken op verkeerd gedrag. Maar: voorkomen is beter dan conflicten, zo is ook de boodschap van de politie voor de zomermaanden.

Eerder deze maand becijferde het CBS iets wat we in Twente ook zelf goed weten: in het buitengebied zijn we eerder geneigd om een ander aan te spreken op grensoverschrijdend gedrag dan stedelingen dit zijn. Elkaar aanspreken op problematisch gedrag is ook een goede zaak; je kunt zo hopelijk duidelijk maken dat iets vervelend is - zoals harde muziek in het holst van de nacht - zonder gelijk de politie in te hoeven schakelen. Dit voorkomt dan dat zaken gaan sudderen en zich uiteindelijk vertalen in fikse burenruzies en Haaksbergenaren die bij de Rijdende Rechter op TV komen. In de zomermaanden draaien zowel de politie als buurtbemiddelaars overuren om de gemoederen rustig te houden.

Rekening houden
De politie in Haaksbergen had de afgelopen tijd al een wat drukkere tijd. Mensen leven nu wat meer thuis, waardoor ze zich ook wat sneller storen aan gedrag van de ander. Zo kreeg de politie afgelopen weekend ook veel meldingen van geluidsoverlast en jeugdoverlast, waarbij ook vuurwerk afgestoken werd. Houd een beetje rekening met elkaar en beperk het draaien van muziek tot de vroege avond. Over het algemeen is het niet toegestaan om na 22.00 uur nog harde muziek te draaien. De politie geeft doorgaans een eerste waarschuwing, maar kan bij aanhoudende herrie ook de apparatuur in beslag nemen.

Rustig aan met alcohol
In de zomer is ook de alcoholconsumptie een belangrijke factor in het ontstaan van conflicten binnenshuis en tussen buren onderling. Geniet, maar drink met mate is ook in de zomer het advies. Probeer je alcoholinname te matigen wat voorkomt dat je zelf over de schreef gaat of je te veel stoort aan wat anderen doen. Zeker nu we noodgedwongen meer bij huis zitten.

Meer berichten
 
Auto zoeker