Helemaal klaar voor toeristisch seizoen!

Helemaal klaar voor toeristisch seizoen!

HAAKSBERGEN - Welkom in onze mooie gemeente, beste toeristische lezer van buitenaf! Met een beetje geluk krijgt ook u een keer deze leuke lokale krant onder de ogen. We hebben al weer een tijdje uitgekeken naar uw komst op onze mooie campings en terrassen en hopen dat een verblijf in Haaksbergen aan alle verwachtingen zal voldoen!

Ja, ook wij als krant hopen natuurlijk op een bijzonder mooi toeristisch seizoen. Want jemig, het was me de tijd wel weer zo de afgelopen maanden. We moesten collectief veel aanpassingen doen om in te spelen op de nieuwe 1,5 meter samenleving. Gelukkig komen de nieuwe versoepelingen voor de toeristische gemeenten als Haaksbergen op een goed moment. De collectieve hoop is uiteraard dat dit jaar meer mensen kiezen voor een vakantie in eigen land omdat vliegvakanties naar verre oorden minder aantrekkelijk zijn gezien de nodige maatregelen.

Campings weer open
Deze week werd een volgende, belangrijke stap gezet: campings kunnen sinds maandag weer hun collectieve sanitaire voorzieningen openen waardoor ook de reguliere kampeerder weer welkom is. Eerder konden zij alleen open wanneer men per gast aparte voorzieningen had, wat bij een bungalowpark wel kon, maar bij een camping uiteraard niet. Campings zoals Stien'n Boer probeerden toch nog wat gasten te trekken met tijdelijke kortingen; wie immers een caravan heeft met douche en toilet kon in principe gewoon langskomen voor een kampeervakantie. Verder zijn bijvoorbeeld het restaurant en zwembad open, maar wel met de nodige spelregels.

Gastvrij in coronatijd
Om ervoor te zorgen dat vakanties en recreatief verblijf goed verlopen biedt Marketing Oost zelfs een online cursus aan voor ondernemers, zodat hun personeel zich goed kan verdiepen in de regels en beste procedures voor het veilig ontvangen van gasten. Doel hierbij is om uiteraard zo gastvrij mogelijk te werk te gaan, binnen de mogelijkheden die de RIVM-adviezen ons bieden.

Blijf de regels volgen
De gemeente en overheden hopen dat mensen ook in de zomer de adviezen goed blijven volgen. Alleen zo blijft er ruimte voor verdere versoepeling.

Meer berichten
 
Auto zoeker