Integreren in de Grolsch Veste

Integreren in de Grolsch Veste

ENSCHEDE - Vorige week zaterdag was De Grolsch Veste het decor van een activiteit in het project Turkse Tukkers aan Zet van FC Twente, Scoren in de Wijk. In totaal kwamen 30 Turkse gezinnen uit de regio Twente naar het stadion om vanaf het veld onder prachtige weersomstandigheden deel te nemen aan een taal- en integratiequiz. Door de corona maatregelen werd deze groep opgesplitst in groepen zodat er niet meer dan 30 personen tegelijkertijd waren.

Elke groep heeft een uur deelgenomen aan een taal- en integratiequiz, onder begeleiding van stadionspeaker Jan Bruins. De prikkelende en leerzame vragen werden getoond op de videowalls in het stadion. De deelnemers konden antwoord geven op de vragen met een groot groen of rood vel papier. Het doel van het project is dat de deelnemende gezinnen stappen zetten en hun doelstellingen bereiken om beter in te integreren in de Nederlandse samenleving, onder de vlag van FC Twente. Op het einde van elke ronde volgde een prijsuitreiking van de quiz. Daarnaast werd de uitslag bekend gemaakt van de kook- en tekenwedstrijd. De deelnemers hadden namelijk tijdens de 'intelligente corona lockdown' koopdrachten uitgevoerd en kinderen hadden meegedaan aan een tekenwedstrijd.

Veel steun
Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Asiel-, Migratie- en Integratiefonds (AMIF) van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Provincie Overijssel en in samenwerking met o.a. de partners ROC van Twente, Universiteit Twente, Gemeente Hengelo, Gemeente Enschede, Gemeente Oldenzaal, Welbions, Domijn en WBO Wonen van Scoren in de wijk.

Meer berichten
 
Auto zoeker