Twente gastheer voor Special Olympics Nationale Spelen

Twente gastheer voor Special Olympics Nationale Spelen

TWENTE - Onze regio gaat van 10 tot en met 12 juni 2022 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren; de Special Olympics Nationale Spelen.

In elk van de veertien Twentse gemeenten vindt straks minimaal één sportevenement plaats. Regio Twente en regio het Land van Leeghwater zaten gezamenlijk in de race om het grootste multisportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland te organiseren. Op basis van de totaalscores kreeg het bestuur van Special Olympics Nederland het advies het proces te vervolgen met Twente. "Wij hebben er meer dan alle vertrouwen in dat Twente prachtige Special Olympics Nationale Spelen in 2022 kan en zal neerzetten. De bidcommissie was enthousiast over de kwaliteit van het bidboek en de creativiteit die daaruit sprak. Ook het bidbezoek werd positief beoordeeld, waardoor wij vol vertrouwen uitkijken naar Twente als organisator van de Nationale Spelen 2022", aldus Ruud Verbunt, voorzitter van het bestuur.

Veel werk
"Op dit moment overheerst de trots in Twente", aldus Claudio Bruggink, wethouder sport van de gemeente Hengelo. De gemeenten hechten veel waarde aan sport, zeker ook voor mensen met een beperking. "De voorzieningen voor sporten met een beperking zijn nog te onbekend in Twente. De Special Olympics Nationale Spelen gaan hier gegarandeerd verandering in brengen." De komende tijd wordt het plan verder uitgewerkt.

Meer berichten
 
Auto zoeker