De Zonnebloem start met campagne: doneer beschermpakket voor thuisbezoek

De Zonnebloem start met campagne: doneer beschermpakket voor thuisbezoek

TWENTE - De versoepeling van de coronamaatregelen zijn voor veel mensen erg fijn. Je kunt weer een terrasje pakken, je kunt weer naar een bioscoop, je kunt weer deels sporten... maar veel mensen met een lichamelijke beperking zitten nog vaak noodgedwongen thuis met weinig contact met de buitenwereld.

Ongeveer één op de acht Nederlanders heeft een matige tot ernstige lichamelijke beperking. Een deel daarvan is sterk afhankelijk van anderen voor een deel van de zorg en sociale contacten. Maar veel vormen van ondersteuning liggen nog steeds stil, zoals bijvoorbeeld dagbesteding. De Zonnebloem-vrijwilligers helpen door bezoekwerk en gezellige dagjes uit het sociaal isolement bij deze groep te verminderen. Maar het is ook een kwetsbare groep die nog niet naar buiten durft en dit ook niet zelfstandig kan. Daarom is bezoek aan huis door de vrijwilligers essentieel.

Nieuwe campagne
Nu de samenleving zelf ervaren heeft hoe het is om niet naar buiten te kunnen, doet de Zonnebloem een oproep aan het Nederlandse publiek en vraagt de Zonnebloemvrijwilligers te steunen om mensen met een lichamelijke beperking veilig te bezoeken. Doneer voor 10 euro een Zonnebloem Beschermingspakket. De vrijwilligers staan klaar om mensen met een fysieke beperking te helpen. Help hen met de juiste bescherming en bestel nu het Zonnebloem Beschermingspakket. Dit pakket bestaat uit twee uitwasbare mondkapjes, desinfecterende gel en alcoholdoekjes. Steunt u de Zonnebloem-vrijwilligers door een pakket te doneren? Ga hiervoor naar www.zonnebloem.nl/pakket

Meer berichten
 
Auto zoeker