Wooncoaches weer op bezoek

TWENTE - De wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente gaan weer op bezoek om gratis advies te geven voor duurzaam en aangenaam wonen.

Dankzij de versoepelde coronamaatregelen kunnen ook de wooncoaches weer wat normaler hun werk uitvoeren. Daarom kunnen Twentse huiseigenaren voor het verduurzamen van hun woning nu weer terecht bij een wooncoach voor gratis en deskundig advies aan huis. Duurzaam Thuis Twente is een stichting die namens de 14 Twentse gemeenten huiseigenaren wil helpen bij vragen over hun woning en hen daarbij belangeloos duurzaam advies geeft.

Overal actief
In elke gemeente zijn een aantal wooncoaches actief die als echte ‘noaber’ de woningbezitters met raad en daad bijstaan. Wooncoaches zijn goed opgeleide ervaringsdeskundigen met kennis op het gebied van wonen, techniek en duurzaamheid. Zij komen op verzoek van huiseigenaren kosteloos op bezoek om te luisteren naar woningvragen en mee te denken in oplossingen. Bijvoorbeeld over vragen met betrekking tot wooncomfort, energie besparen of opwekken en gasloos wonen. Naast informatie over duurzame maatregelen en subsidiemogelijkheden bevat de site een aantal tools waarmee bezoekers eenvoudig een energiecheck of quickscan kunnen doen. Er wordt daarmee een rapport gegenereerd waar de huiseigenaar zelf verder mee aan de slag kan.

Weer op pad
Nathalie Thoonsen, coördinator van de stichting, geeft aan dat het de afgelopen tijd lastig was om huisbezoeken af te leggen maar dat er sinds 1 juni gelukkig meer mogelijk is. Circa 50 wooncoaches staan te trappelen om de huiseigenaren weer actief behulpzaam te zijn. Voor de wederzijdse veiligheid en gezondheid houden zij daarbij vanzelfsprekend wel de RIVM-richtlijnen aan! Liever nog geen bezoek aan huis? Maak dan een belafspraak of kijk op de website www.duurzaamthuistwente.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker