Foto: ©judithcapponfotografie

Saar aan Huis nu ook in Twente

TWENTE - De druk op mantelzorgers is de laatste jaren flink toegenomen. Een vaste professionele mantelzorger van Saar aan Huis Oost-Twente kan de oplossing bieden.

De ‘Saar’ zorgt ervoor dat alles in huis gewoon door blijft draaien en kijkt liefdevol om naar de hulpbehoevende oudere. Een Saar richt zich vooral op het welzijn van de oudere. Veel Saars komen uit de zorg, zijn zelf ervaren mantelzorgers en hebben bijvoorbeeld ervaring met dementie. Saar aan Huis ontzorgt ouderen aan huis en is complementair aan thuiszorg en mantelzorgers. Saar aan Huis levert geen medische zorg.

Een landelijk netwerk
Saar aan Huis is een landelijke professionele organisatie voor aanvullende mantelzorg. In Twente opent Saar aan Huis haar 43ste vestiging voor de gemeenten Enschede, Hengelo, Borne, Losser, Oldenzaal en Haaksbergen en omgeving. Norma Elfers is hier vanaf 1 juni het aanspreekpunt. Als franchisenemer houdt zij zich bezig met het werven, selecteren en coachen van de helpende (de Saar). Saars kunnen op vele vlakken ondersteunen door bijvoorbeeld licht huishoudelijk werk te doen of de krant voor te lezen. Saar aan Huis helpt niet alleen ouderen, maar ook gezinnen waar bijvoorbeeld een van de partners door ziekte langdurig uitvalt. De standaard vergoeding voor een Saar bedraagt € 23,00 per gewerkt uur all-in. Voor avond- en weekenduren wordt een toeslag berekend. De vergoeding kan worden betaald uit het Persoons Gebonden Budget (PGB); sommige ziektekostenverzekeringen vergoeden een Saar uit het aanvullende pakket.

Regionale bezieling
Vanaf 1 juni is Norma Elfers verantwoordelijk voor Saar aan Huis in de regio Oost-Twente. Norma is geboren en getogen Twentse. Het ‘noaberschap’ zit haar team van Saars en haarzelf in de genen. Met haar ruime levens- en werkervaring zet Norma graag op een persoonlijke manier haar kwaliteiten in voor de maatschappij. Door de juiste mensen bij elkaar te brengen kan zij haar steentje bijdragen. Vooral het ‘thuisgevoel’ is hierbij voor Norma erg belangrijk. De belangrijkste taak die Norma Elfers heeft is de bemiddeling tussen de oudere met een hulpvraag en de Saars die deze hulpvraag kunnen invullen. Een Saar is een vrouw of man, vanaf 45 jaar, met ruime zorg- en levenservaring. "Tijdens het intakegesprek kijk ik niet alleen naar de zorgvraag, maar houd ik ook rekening met interesses, voorkeuren en bijvoorbeeld geloofsovertuiging."

Aanmelden
De eerste Saars hebben zich inmiddels aangemeld, maar Elfers hoopt op korte termijn meer Saars te mogen verwelkomen. Ook komt zij graag in contact met de ouderen. Geïnteresseerden kunnen contact met haar opnemen via oosttwente@saaraanhuis.nl of 06-86 83 35 25 / 053 – 200 55 48 of www.saaraanhuis.nl
Foto: judithcapponfotografie

Meer berichten
 
Auto zoeker