Campagne Wijs op Reis

TWENTE - De coronacrisis lijkt langzaam onder controle te komen en beperkingen worden weer wat opgeheven. Met de vakantieperiode voor de deur zullen ook veel mensen toch nog proberen om een leuke vakantie te houden in binnen- en buitenland. Maar naast de caravan, eventuele vliegtickets, vaccinaties en meer van dit soort zaken moet je tegenwoordig ook nadenken over de corona-perikelen. Om reizigers hierop alert te maken is de overheid begonnen met de campagne Wijs op Reis.

Met ingang van 15 juni zijn in principe vakanties weer mogelijk in de meeste Europese landen. In het Schengengebied gaan landen dan weer van code oranje naar code geel, waardoor ook toeristische reizen weer mogelijk zijn. De quarantaineverplichting voor die landen vervalt, dus terugkerende toeristen hoeven niet twee weken in thuisisolatie. Wel is het niet overal weer zo toegankelijk: het Verenigd Koninkrijk hanteert nog wel quarantainemaatregelen, evenals Denemarken, Marokko en Turkije. Hier is vakantie dus nog even niet mogelijk.

Wijs op Reis
De campagne Wijs op Reis moet mensen bewust maken van de geldende adviezen voor binnen- en buitenland. Zo blijft het in Nederland belangrijk om je te houden aan de 1,5 meter regels en het openbaar alleen voor essentiële zaken te gebruiken. Ga buiten het vakantieseizoen op vakantie als dat kan. Voor vakanties binnen Europa gaan de meeste afstandsregels ook op. Omdat de situatie wel ook snel kan veranderen qua regels, adviseert de overheid om goed de meest actuele reisadviezen in de gaten te houden. U kunt deze bekijken op: www.nederlandwereldwijd.nl

Buiten Europa
Vakanties buiten Europa worden vooralsnog afgeraden. Dit om de risico's op een nieuwe uitbraak te beperken. Gaat u toch en komt u terug in Nederland? Dan is het advies om twee weken in quarantaine te gaan.

Meer berichten
 
Auto zoeker