Speciale zomerbijdrage voor gezinnen van Sociaal Twente

TWENTE - Stichting Sociaal Twente is nu echt zo’n project waar mensen samen de handen ineen slaan om wat te kunnen betekenen voor een ander. Een goed voorbeeld van Noaberschap. Inwoners en ondernemers uit Twente zorgen er samen voor dat gezinnen die het echt verdienen, maar zelf niet kunnen realiseren een weekje in eigen regio op vakantie kunnen.

Dit jaar zal het echter anders zijn. Het bestuur van Sociaal Twente vindt het niet gepast om in deze Coronaperiode de trouwe sponsoren, zoals de lokale horeca, om een bijdrage vragen. De stichting heeft een alternatief bedacht om de gezinnen mee te verrassen: een zomerbijdrage zodat de gezinnen iets voor zichzelf kunnen kopen.

Alternatieve bijdrage
Stichting Sociaal Twente trakteert sinds 2017 enkele gezinnen op een weekje vakantie in Twente in samenwerking met Coöperatie Zorgondernemers Twente. Dit mede dankzij de bijdrage van diverse ondernemers die een vakantieplekje en cadeaubonnen beschikbaar hebben gesteld. Dit jaar ontvangen de geselecteerde gezinnen echter, in verband met corona, geen vakantie maar een geldbedrag zodat het gezin iets voor zichzelf kan aanschaffen. “We willen onze sponsoren in deze rare coronatijd niet extra belasten, veel ondernemers hebben het nu zelf al lastig genoeg. Dankzij enkele gulle gevers kunnen we de geselecteerde gezinnen nu blij maken met een geldbedrag, zodat ze iets voor zichzelf kunnen aanschaffen. Een alternatieve zomerbijdrage waar de gezinnen ook erg blij mee zijn.” zegt voorzitter Daphne Voorhuis.

Gulle gevers
Niet alleen ondernemers maar ook inwoners uit Twente kunnen een kleine bijdrage leveren aan de stichting. Voorbeelden zijn: een lunch- of dinerbon, een ijscobon, vrijkaartjes voor het zwembad, een bioscoopbon, een kappersbon, een tegoedbon voor een behandeling bij een schoonheidsspecialiste, een terrasbon of een entreekaartje voor de speeltuin. Ook is een financiële bijdrage zeer welkom. Meer weten of een donatie doen? www.sociaaltwente.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker