Ga niet naar huisarts met rupsen-jeuk

TWENTE - De GGD Twente waarschuwt weer voor de eikenprocessierups. De rupsen gaan de komende tijd weer hun overlastgevende fase in. Hopelijk zal dit door actievere bestrijding minder zijn dan afgelopen jaar. Toch is het verstandig om alert te zijn op de rupsen.

De eikenprocessierups kan bij mens en dier veel hinder veroorzaken. De kleine brandhaartjes zorgen voor erge jeuk, blaasjes op de huid en rode, dikke of ontstoken ogen. Preventie is het belangrijkste: laat nesten met rust en raak de rupsen niet aan. Loopt u in een gebied met rupsen? Bedek dan de hals, armen en benen en zet een zonnebril op.

Bij klachten
De meeste klachten gaan binnen twee weken vanzelf over. U hoeft alleen bij érg pijnlijke ogen en benauwdheid naar de huisarts. Verder kan zalf met menthol, aloë vera of calendula helpen om jeuk te verlichten. Deze zijn te koop bij de drogist.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhaaksbergen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=748" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>