Foto:

Enschedese instellingen op lijst van Raad voor Cultuur

ENSCHEDE - De instellingen op de lijst van Raad voor Cultuur worden onmisbaar geacht voor het culturele landschap in een regio. Enschede heeft nu vijf instellingen op de lijst staan.

De Raad voor Cultuur adviseert, door het opstellen van een lijst, iedere vier jaar het Ministerie van OCW over welke culturele instlelingen in Nederland aanspraak kunnen maken op een structurele subsidie. De nieuwe lijst geldt voor de periode 2021 -2024.

Tetem en GOGBOT
Voor het eerst staan Tetem en GOGBOT op de lijst van de Raad voor Cultuur. Eerder werden Theater Sonnevanck, de Nederlandse Reisopera en Phion (de fusie van Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest) al op de lijst geplaatst. Wethouder Jeroen Diepemaat is bijzonder verheugd dat ook GOGBOT en Tetem aan de lijst zijn toegevoegd. “GOGBOT en Tetem vormen een geweldige aanvulling op de andere Enschedese instellingen. Vooral omdat ze opereren op het snijvlak van kunst en techniek. Iets waar wij in de cultuurregio Twente vol op inzetten”. Ook de directeuren van Tetem en GOGBOT zijn blij op de lijst te staan. Kees de Groot van GOGBOT: “Ik ben blij verrast gezien de sterke randstedelijke concurrentie en is goed als erkenning voor de kwaliteit en potentie van de creatieve technologie in Twente.“ Wilja Jurg, directeur van Tetem is trots op de artistiek-inhoudelijke ontwikkeling die Tetem de laatste jaren heeft doorgemaakt en de aansluiting die ze hebben gevonden met partners uit regio. “Het is fantastisch waardering te krijgen voor deze eigenheid. Deze toekenning biedt zo ontzettend veel kansen voor Tetem als voor de vele makers en partners uit de regio waar wij mee samenwerken.”, aldus Wilja Jurg.

Rijksmuseum Twenthe
Voorheen stond ook het Rijksmuseum Twenthe vermeld op de lijst. Maar vanaf dit jaar vallen (rijks)musea onder de Erfgoedwet en hoeven zij geen aanvraag meer in te dienen.

Meer berichten
 
Auto zoeker