Ruim beschermingsmiddelen op

HAAKSBERGEN - Wie de afgelopen tijd wel eens bij een supermarkt is geweest, heeft het ongetwijfeld gezien: de parkeerplaats en ruimte rondom de winkels liggen vol met weggegooide handschoenen, ontsmettingsdoekjes en mondmaskers. Helaas ziet ook de gemeente, Twente Milieu en het Waterschap dat mensen deze beschermingsmiddelen niet goed opruimen.

Bij vrijwel elke winkel staan vuilnisbakken om uw gebruikte handschoenen, maskers en doekjes weg te gooien. Deze op straat achterlaten is asociaal én slecht voor het milieu. Nu komende week ook het gebruik van mondmaskers verplicht is in het openbaar vervoer, is de vrees dat rondzwervende beschermingsmiddelen helaas nog vaker voor zullen komen.

Niet doorspoelen
De gemeente en Twente Milieu benadrukken dat handschoenen, doekjes en maskers bij het restafval gegooid moeten worden. Spoel deze vooral ook NIET door het toilet - eigenlijk zouden we dit überhaupt niet moeten vertellen. Wanneer u dit wel doet en er ontstaat een verstopt riool, dan zal de gemeente de kosten op u verhalen. Dit kan al snel oplopen tot enkele honderden euro's.

Meer berichten
 
Auto zoeker