Belangrijke week: blijf u aan de regels houden!

HAAKSBERGEN - Komende week gaat een belangrijke volgende fase in bij de strijd tegen het coronavirus. Het is een week waar veel lezers lang naar uitgekeken hebben: de overheid versoepelt weer diverse coronamaatregelen. Maar met de nieuwe vrijheid komen ook nieuwe risico's. Het zal de komende tijd daarom juist extra belangrijk zijn om u aan de regels en RIVM-adviezen te houden.

De gemeente Haaksbergen sprak de afgelopen tijd al regelmatig de waardering uit voor hoe Haaksbergen als gemeenschap omgaat met deze nieuwe uitdaging. Er kwamen zeer veel leuke initiatieven los om anderen te helpen. Vrijwilligers, gewone inwoners, organisaties en ondernemers hebben zich allemaal ingezet om er het beste van te maken. Het blijft wel belangrijk om dit ook de komende tijd nog vol te houden - de strijd tegen het coronavirus is een marathon en geen sprint. We weten simpelweg niet hoe lang dit zal duren.

Meer open
Komende maandag versoepelt de overheid vele maatregelen. Zo mag de horeca vanaf maandag 12.00 uur weer open. Weliswaar met 30 gasten binnen en een beperkt aantal buiten, afhankelijk van de terrasomvang en samenstelling van de gasten. Want ook op het terras blijft de 1,5 meter van kracht. Verder kunnen ook culturele voorzieningen weer deels open, zo mag ook theater en filmhuis De Kappen in principe weer open. Op dit moment is er nog niets concreet bekend qua voorstellingen. Haaksbergen kijkt ook vooruit naar de verruimingen voor onder meer campings die snel in zullen gaan.

Meer risico's
De heropeningen brengen ook concrete risico's met zich mee. De overheid en organisaties benadrukken dan ook dat het juist de komende tijd goed is om u aan de regels te houden. Immers, als er weer pieken ontstaan qua besmettingen dan worden de versoepelingen wellicht teruggedraaid.

Meer berichten
 
Auto zoeker