Haaksbergen creatief om weer te kunnen sporten

HAAKSBERGEN - Deze week bracht weer diverse verruimingen van de coronamaatregelen met zich mee. Naast de eerdere hervatting van jeugdsporten buiten kunnen ook volwassenen weer buiten sporten onder strikte voorwaarden. Haaksbergenaren zullen nog wel even creatief moeten zijn om hun corona-kilo's kwijt te raken, binnen de mogelijkheden van de anderhalvemetersamenleving.

Het jeugdvoetbal kwam als eerste weer op gang de afgelopen weken en de komende weken komt ook het voetbal voor volwassen weer op gang. Weliswaar alleen qua trainingen; wedstrijden mogen nog niet gespeeld worden. Zij hebben het grote voordeel dat het een buitensport is met een grote beschikbare buitenruimte; vereisten om de 1,5 meter aan te kunnen houden. Sportwethouder Antoon Peppelman is tevreden hoe verenigingen dit opgepakt hebben. Ook niet-leden zijn inmiddels welkom bij trainingen, wat dus een brede doelgroep weer de kans geeft om eens wat te sporten.

Creatief
Voor binnensporten en sportscholen blijft het verbod nog tot 1 september van kracht. Dit is juist voor veel kleine sportscholen een ernstig probleem; te lang zonder inkomsten is funest voor je bedrijf. Sportschool USA in Haaksbergen biedt wel weer lessen aan - eigenaar Henk Uiterwerd liet de buitenruimte rond het pand bestraten om zo buitenlessen aan te kunnen bieden. Een eerder aangeschafte bootcamp-stellage laat de deelnemers toch nog trainen. Met onder mee yoga, contactloos kickboxen en bootcamp kan men toch nog 75 groepslessen per week aanbieden.

Buurtsportcoaches
De gemeente nodigt organisaties en inwoners ook op om contact op te nemen met de buurtsportcoaches. Zij zijn bezig om te kijken hoe en wat voor sporten opgezet zouden kunnen worden buiten de sportverenigingen om. Inwoners kunnen daarnaast ook zelf activiteiten opzetten, bijvoorbeeld laagdrempelige wandel- of fietstochten in de eigen buurt of de lokale natuur. Uiteraard met naleving van de belangrijke 1,5 meter regels. Probeer ook niet te snel, te veel te willen - zeker na inactiviteit neemt het blessure-risico toe.

Meer berichten
 
Auto zoeker