Foto:

Oproep overheid en Natuurmonumenten: ga niet de natuur in!

TWENTE - De overheid heeft zondagmiddag een NL Alert gestuurd om mensen aan te sporen vooral binnen te blijven en afstand te houden, zeker wanneer zij ziek zijn. Dit mede naar aanleiding van de vele signalen dat mensen er dit weekend massaal op uit trokken om de natuur in te gaan.

Zaterdag ontstond al een fikse discussie naar aanleiding van de vele mensen die het strand op gingen om even uit te waaien. Dit tot grote ergernis van onze meer de burgemeesters van strandplaatsen. Een en ander leverde ook felle reacties op op sociale media, waarbij de thuisblijvers zich massaal storen aan de mensen die het niet zo nauw lijken te nemen met de regels - het stadium van 'adviezen' zijn we wel een beetje voorbij, zo proeft men ook uit de NL Alert. In diverse andere landen is al een volledige lockdown van kracht, met boetes voor mensen die toch buiten de deur zijn zonder goede reden.

Blijf weg!
Natuurmonumenten deed zondag een soortgelijke noodoproep. "onze natuurgebieden worden overspoeld met duizenden bezoekers. Dit is niet meer verantwoord! Dringend verzoek om naar huis te gaan of thuis te blijven. We snappen dat dit geen leuke boodschap is, maar wel nodig: GA NIET DE NATUUR IN VANDAAG! #SocialDistance #corona", aldus de natuurorganisatie via Twitter.

Meer berichten
 
Auto zoeker