Kinderen bieden eigen perspectief

HAAKSBERGEN - Af en toen loont het om een fris perspectief te krijgen op hoe je zaken uitvoert als bedrijf of organisatie. Een nieuwe blik, geworpen door iemand die zonder vooringenomen gedachten naar de zaken kijkt. Als deze dan ook nog eens wat jonger is, schiet het helemaal op met het creatieve denken.

Dit is ruwweg de gedachte achter het concept AdoptIDee. Op 3 maart ging dit van start in het gemeentehuis. Bij AdoptIDee gaan ondernemers op bezoek bij de basisscholen Paus Johannes, De Kameleon en St Bonifatius. Zij praten dan met kinderen uit groepen 6, 7 en 8 om hen een probleem voor te leggen. Vervolgens gaan de kinderen aan de slag met dit thema onder begeleiding. Ook bezoeken de kinderen de betreffende bedrijven.

Mooi concept
In totaal doen negen bedrijven mee met dit leuke initiatief. Ook de gemeente Haaksbergen draagt het een warm hart toe. Wethouder Antoon Poppelman van onderwijs ziet de fantasie van kinderen als een groot goed: "Ze zien geen belemmeringen. Dat is nodig om iets nieuws te ontwikkelen.Tegelijkertijd moeten kinderen al vroeg een beroepskeuze maken. Ook daarom is het goed ze te laten kennismaken met wat er te koop is. Ik wens de kinderen en de ondernemers heel veel succes met dit mooie initiatief!”

Populair concept
Het inzetten van kinderen voor het beantwoorden van brede maatschappelijke en bedrijfsmatige vraagstukken is zeker niet nieuw. Ook de gemeente zelf wil kinderen prikkelen om actief mee te denken over de toekomst, ook op politiek vlak.

Meer berichten
 
Auto zoeker