Foto:

Geld kerstconcerten politie naar goed doel

ENSCHEDE - Het Kerstconcert van het Politiekoor Twente en de Twentse Politiekapel omarmde de stichting Evi als het goede doel. De stichting Evi heeft als doel om ouders zorgeloos te kunnen laten zorgen voor hun kind met kanker.

Evi Pouwel uit Saasveld overleed op 12-jarige leeftijd aan kanker. Haar ouders, Richard en Marion Pouwel, zagen in het Prinses Maxima Centrum schrijnende zaken. Moeder Pouwel: "Mijn hart brak als ik soms doodzieke kinderen helemaal alleen in het ziekenhuis zag, terwijl hun ouders zo graag bij ze zouden willen zijn. Het is misschien wel het laatste wat ze voor hun kind kunnen doen." Al ben je goed verzekerd dan nog zijn er veel bijkomende onkosten. Het gevolg is dat ouders soms niet bij hun kinderen kunnen zijn, terwijl die dat juist zo hard nodig hebben.

Praktische hulp
De stichting heeft contact met maatschappelijk werkers van het Prinses Maxima Centrum. Zien zij dat ouders financiële hulp nodig hebben, dan kloppen ze bij de stichting aan. Om bijvoorbeeld vervoerskosten te betalen die de verzekering niet vergoedt of de overnachtingen in een Ronald McDonald Huis. Praktische ondersteuning, waardoor ouders zich helemaal kunnen richten op de zorg voor hun kinder(en). Om praktische hulp te bieden aan deze ouders, werd door Marion en Richard Pouwel de stichting Evi opgericht, naar de naam van hun overleden dochter.

Collecte
Het politiekerstconcert op 13 december te Oldenzaal en 20 december te Enschede was gratis. Tijdens het concert werd aandacht gevraagd en een collecte gehouden, voor deze stichting Evi. De Twentse Politiekapel en het Politiekoor Twente dragen met veel plezier de opbrengst van deze collecte, 1.500 euro, over aan de stichting Evi. Voor meer informatie over de stichting gaat u naar https://stichtingevi.nl/.

Foto: Charlie Groos (koor) en Karin Hekelaar (Kapel) dragen de cheque over aan Marion en Richard Pouwel op 29 januari 2020 in het bureau van politie te Oldenzaal.

Meer berichten
 
Auto zoeker