Première De beentjes van Sint-Hildegard

Foto:

ENSCHEDE - De film 'De beentjes van Sint-Hildegard' is een bijzondere film. Een film in het Twents die in heel Nederland te zien zal zijn.

Op 10 februari is de première in Tuschinski (Amsterdam) en op 12 februari is de Twentse première bij Kinepolis in Enschede. In deze film van Johan Nijenhuis zijn hoofdrollen weggelegd voor Johanna ter Steege, Leonie ter Braak, Fredi Stofmeel en niet te vergeten: Herman Finkers. Finkers is ook verantwoordelijk voor het scenario.

Het verhaal
Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Meer berichten
 
Auto zoeker