Foto:

Nieuwe ontmoetingsgroep voor senioren in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - De samenleving is de afgelopen decennia heel anders geworden. We zijn individualistischer geworden. Mensen worden tegelijk ouder en wonen langer zelfstandig. Dit alles heeft wel ook bepaalde keerzijden: eenzaamheid ligt op de loer. Ook in Haaksbergen is er steeds meer aandacht voor dit thema.

Naast dat er via onder meer thuiszorg en welzijnswerk veel aandacht is voor de gezondheid en gemoedstoestand van senioren, zijn er ook veel leuke, laagdrempelige activiteiten buiten de deur die hier positief aan bijdragen. Zo zijn de diverse ontmoetingsgroepen voor senioren in Haaksbergen een groot succes om mensen op een leuke manier met elkaar in contact te brengen.

Ontmoeten en eten
Elke dinsdagochtend komen senioren bijeen in de kantine van Bon Boys en op de donderdagochtend bij theater De Kappen. Allereerst is het een leuke ontmoeting; een praatje maken of een spelletje spelen onder het genot van een kopje koffie. De ochtenden worden dan altijd afgesloten met een heerlijke maaltijd, bereid door vrijwilligers.

Nieuwe groep
In het voorjaar gaat een nieuwe ontmoetingsgroep van start bij De Bouwmeester aan de Vincentstraat in Haaksbergen. De gezamenlijke ruimte De Jordaan is dan elke woensdag geopend van 09.30 tot 13.15 uur. De Noaberpoort is voor deze groep nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om dit te begeleiden. Bijvoorbeeld door het organiseren van beweegactiviteiten, helpen bij spelletjes of bereiden van een maaltijd. Is dit iets voor u? Neem dan contact op met Ton Harmsen via 06-83 51 61 86 of via t.harmsen@noaberpoort.nl.

Groot probleem
Eenzaamheid is helaas een groot en zelfs groeiend probleem onder senioren. Waar ouderen vroeger relatief snel in een verzorgingstehuis kwamen, wonen ze nu langer zelfstandig. Wanneer ze een klein sociaal netwerk hebben en een partner verliezen, kan eenzaamheid erg beklemmend zijn.

Meer berichten
 
Auto zoeker