Foto: Bjorn Keizers

Banenmarkt in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - De economie draait op volle toeren en ook werkgevers hebben nog steeds moeite om bepaalde vacatures te vullen. Het nog beter afstemmen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt moet zowel werkgevers als werknemers helpen. Om dit in Haaksbergen vlot te trekken organiseert het Werkplein Twente voor de tweede keer de Banenmarkt Samen Doen.

Vorig jaar werd de banenmarkt voor het eerst gehouden. Deze ontmoeting tussen regionale werkzoekenden en bedrijven leverde veel leuke matches én concrete banen op. Dit moest dus absoluut een vervolg krijgen.

Tweede banenmarkt
De tweede Banenmarkt Samen Doen zal gehouden worden op woensdagmiddag 8 april in het Haaksbergse gemeentehuis. Een exacte aanvangstijd is op dit moment nog niet bekend.

Werkgevers gezocht
Het Werkplein Twente is nu op zoek naar werkgevers uit verschillende branches die werknemers kunnen gebruiken. Tijdens de beurs kunnen zij op een leuke, laagdrempelige manier in contact komen met werkzoekenden met verschillende achtergronden, kennis en ervaring. Werkgevers die interesse of vragen hebben kunnen contact opnemen met een tweetal adviseurs van het Werkplein Twente. Henk-Jan Oldenhof en Esther Nijland. Zij zijn bereikbaar via e.nijland@swb.nl of via 06-39 41 16 10.

Arbeidsmarkt in beweging
De Twentse arbeidsmarkt is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Maar de ervaring leert wel dat lang niet iedereen hier van mee kan profiteren. Hoewel een ondernemer een functie heeft, is immers lang niet elke werkzoekende geschikt voor deze functie. Tegelijk kan de perfecte kandidaat ook thuis op de bank zitten, omdat hij niet weet dat iemand zijn vaardigheden zou kunnen gebruiken. Er zijn in Twente ook steeds meer mogelijkheden voor bij- en omscholing voor werkzoekenden en werkenden. Onder meer via het Twents Fonds voor Vakmanschap. Verder zijn er ook vaak kansen om over de grens aan het werk te gaan; in Duitsland kan behoefte zijn aan mensen die hier moeilijk werk kunnen vinden. Dit geeft mooie kansen.

Meer berichten
 
Auto zoeker