Foto: Tim Buitenhuis

Daan Saft pakt Nederlandse titel handboogschieten

HAAKSBERGEN - Ineens was daar Daan Saft. Een onbekende naam voor velen in de handboogsport. Twee wedstrijddagen later gaat hij de boeken in als de beste indoor handboogschutter van 2020. Afgelopen weekend pakte hij deze mooie titel op het NK handboogschieten in Den Bosch.

Voor aanvang had niemand Daan Saft uit Hengelo op de lijst van potentiële kampioenen. Met een deelnemerslijst van onder anderen tweevoudig Olympiër Rick van der Ven, Jan van Tongeren en Gijs Broeksma leek de titel op voorhand wel toebedeeld aan een van deze sporters van de Olympische selectie.

Net resultaat
Maar in de kwalificatie was daar ineens Daan Saft. De 26-jarige schutter van de Haaksbergsche Schutterij wist zich als tweede te plaatsen in de kwalificatieronde op zaterdag. "Ik heb hier een dik persoonlijk record geschoten. Ik denk dat ik vanavond pas besef hoe goed ik geschoten heb", aldus Daan na afloop van de kwalificaties.

Mooie finales
Tijdens de eliminatierondes op zondag wist hij de vorm van zaterdag door te trekken. Hij versloeg onder meer in de halve finale de eerder genoemde Olympiër Rick van der Ven. Zijn opmars in de handboogsport voltooide hij met een prachtige titel nadat hij in de gouden finale met ogenschijnlijk gemak Willem Bakker opzij zette met 6-2 in setpunten.

Meer berichten
 
Auto zoeker