Foto:

Brainstormen over de bieb

ENSCHEDE - De Bibliotheek Enschede laat verschillende doelgroepen meedenken over de nieuwe bibliotheek. Er zijn meerdere bijeenkomsten gepland om de mening te peilen bij verschillende doelgroepen. De volwassen inwoners van Enschede waren afgelopen maandag al aan de beurt.

Tijdens deze brainstormsessie gaat het om vragen als: wat draagt bij aan het leesplezier? Bijvoorbeeld een gezellige ruimte met comfortabele stoelen en goede koffie. Waarvoor gebruik je de bibliotheek, om tot rust te komen of juist om andere mensen te ontmoeten? Ook over zaken als de bewegwijzering in de bibliotheek, de kastindeling, het organiseren van een voorleesmiddag of een leescafé zijn meningen welkom. Ideeën van jongeren tussen de 12 en 18 jaar en van studenten zijn ook zeer welkom! Wie of wat zie jij graag in de bibliotheek? Bijvoorbeeld een ontmoeting met filmmaker Dylan Haegens, Meisje DjaMila of wellicht met topscheidsrechter Bas Nijhuis? Houd je van een stille studieplek of ben jij sneller te vinden in een SmartLab? Misschien zoek je vooral een gezellige ruimte waar je kunt chillen met goede wifi en een kop koffie of thee. Na afloop van de bijeenkomst krijg je een bon van STOET óf een bioscoopbon.

Overzicht bijeenkomsten
Op donderdag 6 februari van 16.00 tot 18.00 uur: Young Adults (12-18 jaar).
Op donderdag 13 februari van 16.00 tot 18.00 uur: Studenten.
Op dinsdag 25 februari van 13.30-16.30 uur: Maatschappelijke organisaties.
Op woensdag 26 februari van 14.30 tot 16.30 uur: (Pre)scholen en schoolbesturen.

Meer weten?
Meer informatie is te vinden op: www.bibliotheekenschede.nl. De bibliotheek is gevestigd aan de Pijpenstraat 15 in Enschede.

Meer berichten
 
Auto zoeker