Foto:

Een blijvende herinnering dankzij de waterurn

HAAKSBERGEN - Ieder mens is uniek; met zijn of haar eigen eigen inzichten en wensen op het gebied van een waardig afscheid en de manier waarop uw nabestaanden u zullen herdenken. Corbeel en Greven laat u graag kennismaken met de vele mogelijkheden die er zijn.

Corbeel en Greven is al ruim 70 jaar specialist op het gebied van natuursteen en de toepassing voor gedenkmonumenten. U kunt hier dan ook terecht voor een gedegen advies over de mogelijkheden voor plaatsing van een nieuw grafmonument of de renovatie van een bestaand grafmonument. De keuze voor zo'n monument is zeer persoonlijk, met veel mogelijkheden om dit geheel naar wens samen te stellen. Van ingetogen tot uitbundig en met een brede keuze voor materialen, vorm en afwerking. Anno 2020 kiezen echter ook steeds meer mensen voor crematie na hun overlijden. Ongeveer tweederde van mensen kiest inmiddels voor deze vorm van afscheid. Ook hier gaat op: uw wensen voor een afscheid kunnen goed tot uiting komen in een passende urn of monument.

Asbestemming
Na crematie is er veel mogelijk om de asresten een waardige bestemming te geven. Zo kunt u ervoor kiezen om deze uit te strooien op een aangewezen locatie of een plek te geven in een urnenmuur of urnengraf, vergelijkbaar met een traditioneel graf qua opzet. Bij Corbeel en Greven is een uitgebreide selectie urnen te bekijken in vele vormen en materialen; van keramiek, glas, steen, roestvrij staal, hout en vele andere opties. De urn kan zo uniek zijn als u wenst; bijvoorbeeld een meer klassieke urn of juist een stijlvol designmodel dat niet misstaat in een trendy interieur. Asresten kunnen daarnaast verwerkt worden in assieraden, zodat een dierbare altijd tastbaar dichtbij is.

De waterurn
Een optie die minder bekend is, is de waterurn. Voor veel nabestaanden is de vraag welke bestemming de as krijgt een moeilijke. Verstrooien op een strooiveld is de meest gemaakte keuze, maar het afscheid is dan kort. Definitief. Ook ontbreekt zo een echte plek om te gedenken en gevoelens te uiten, waar vaak behoefte aan is. Voor hen kan de waterurn een mooie optie zijn met een bijzondere eigen symboliek. De waterurn is een bovengrondse bronzen bol waar de as van twee overledenen in geplaatst kan worden. De urn is met een langere buis verbonden met de grond. Door middel van regenwater geeft de urn dan langzaam de asresten af aan het grondwater. U kunt zelf kiezen voor het activeren van dit proces, dat ongeveer tien jaar duurt. Zo worden de resten met een mooie symboliek teruggegeven aan de natuur, met een passende plek voor nabestaanden om hun dierbare te herinneren. De waterurn kan geplaatst worden in de tuin en is verkrijgbaar in vele kleuren en afwerkingen.

Meer informatie
Corbeel en Greven laat u graag kennismaken met haar diensten en de vele mogelijkheden op het gebied van gedenken. Om uw wensen passend te vertalen is het aan te raden om een afspraak te maken. U bent van harte welkom in de toonzaal in Haaksbergen aan De Greune 32 A. Bel voor informatie met: 053-57 43 343. Kijk ook op: www.corbeel-greven.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhaaksbergen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=748" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>