Foto:

Pas op voor fraude nep-gemeentegids

HAAKSBERGEN - De gemeente Haaksbergen waarschuwt ondernemers en organisaties om alert te zijn op bedrijven die advertenties verkopen voor een nep-gemeentegids.

De gemeente krijgt de afgelopen tijd weer diverse meldingen van bedrijven die benaderd zijn om te adverteren in een gemeentegids. Hoewel het iedereen vrij staat om een eigen gids uit te brengen, waarschuwt de gemeente wel dat het hierbij niet om de officiële gemeentegids gaat.

Spookfacturen
Malafide bedrijven sturen ook wel eens gewoon spookfacturen van zo'n 200 euro, met de hoop dat mensen deze betalen. Zonder dat ze iets toegezegd hebben. De gemeente adviseert om alert te blijven op binnenkomende facturen en nooit zomaar iets toe te zeggen. Controleer ook goed of u krijgt waar u voor denkt te betalen. Vaak gaat het om een vermelding in een online gemeentegids of een gedrukt vodje. Kijk voor meer informatie over deze vormen van fraude ook eens op: www.fraudehelpdesk.nl

Minder gidsen
Of deze vorm van fraude nog lang in stand blijft is de vraag. Steeds meer gemeenten schakelen van een eenmalige, papieren gids over naar een eigen digitaal platform dat altijd voorzien is van de nieuwste informatie.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhaaksbergen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=748" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>