Foto:

Is bowls een sport voor u?

TWENTE - Bowls is een sport die bij veel mensen nog onbekend is. En dit is jammer, want in Engels sprekende landen is dit juist een heel populair tijdverdrijf dat toegankelijk is voor jong en oud.

Bowls is geen bowling, maar een sport waarbij gespeeld wordt met een bal die lijkt op een Edammer kaasje met een gewicht aan een kant. Hiermee moet met een curve naar een jack die op circa 25 meter ligt worden gegooid. Het spel wordt gespeeld door teams meestal bestaande uit 2 of 3 personen maar alleen of met vier kan ook.

In Nederland
In Nederland zijn het veel senioren die bowls spelen. Hoewel de huidig Nederlands kampioen een 13-jarige uit Oldenzaal is. Oost-Nederland is een actieve regio van de Nederlandse In-Outdoor Bowls Bond. Er wordt al jaren een actieve indoor competitie gespeeld en dit jaar voor het eerst een outdoor competitie op de baan van de Enschedese Bowls club.

Meer mensen welkom
Bowls Nederland Oost laat mensen graag eens kennismaken met deze sport. Ze willen graag meer senioren activeren om deze sport te gaan beoefenen. Het draagt niet alleen bij aan de gezondheid, maar het levert ook leuke sociale contacten op. Aangezien deze sport fysiek nauwelijks kracht kost, is bowls uitermate geschikt voor iedereen die actief wil blijven. Zelfs een lichte handicap hoeft geen probleem te zijn. Bowls vereist inzicht, tactiek en concentratie van de spelers. Er wordt gespeeld op een veld van 30 x 4 meter. Er zijn clubs in Haaksbergen, Wierden, Almelo, Hengelo, Enschede, Oldenzaal, Losser, Ommen/Hardenberg, Lochem. Indoor wordt er in de sporthallen gespeeld en outdoor in Enschede en Haarlem (hier zijn speciale bowls outdoor banen aangelegd).

Probeer bowls
Maak deze zomer eens vrijblijvend kennis met deze leuke sport. Kijk voor meer informatie op: www.bowlsnederland.org, waar ook een overzicht staat van clubs in onze regio.

Meer berichten
 
Auto zoeker