Foto:

Roessingh blij met kunstwerken Tornij

ENSCHEDE - De Almelose kunstenaar Tom Tornij exposeerde de afgelopen maanden in Roessingh, Centrum voor Revalidatie. Dat deed hij samen met zijn broer Koen, die ook kunstenaar is. De werken van beide broers vielen bijzonder in de smaak, zowel bij patiënten en bezoekers, als bij de medewerkers van Roessingh. "Dat heeft mede te maken met de toegankelijkheid van zijn werken", zegt Elisa Jolink van de kunstcommissie van Roessingh. "Wat Tornij kenmerkt zijn herkenbare straatbeelden. Die geeft hij weer op een geheel eigen wijze. De werken dwingen je als het ware om stil te staan."

Vanwege de kwaliteit en populariteit van de werken, besloot Roessingh er een aantal te kopen voor in de kunstcollectie van het centrum. Daarop gaf Tornij aan, dat hij bereid was zelf ook een werk aan het revalidatiecentrum te doneren. "Het is aangetoond dat kunst bijdraagt tot een positieve beleving bij patiënten en bezoekers, daar wil ik me graag voor inzetten." Ineke ter Woerds, voorzitter van de kunstcommissie van Roessingh, nam het schilderij 'Rode tram' in ontvangst. Dit schilderij toont, evenals de meeste van zijn andere werken, Tornij's voorliefde voor de stad en voertuigen.

Rode Tram
Tom Tornij (1977, Losser) over zijn schilderij 'Rode tram': "Mijn schilderij 'de rode tram' is een wat ouder werk. Het is gemaakt in een periode dat ik langzaam maar zeker mijn voorliefde voor de doorleefde stad (en oudere voertuigen) ontdekte. Het drukt voor mij een bepaalde melancholie uit, een echo van andere tijden. De rauwe stad, met zijn gebouwen vol graffiti, zijn vervallen industrie, zijn onopgesmukte buurten, staat bijna altijd centraal in mijn werk. In de loop der jaren ben ik ook veel kleinere tekeningen in zwart-wit gaan maken, maar dit schilderij is voor mij altijd een ijkpunt gebleven qua sfeer en een startpunt van een voortdurende reis naar de stad waar ik zoveel van houd. Ik ben dan ook trots dat ik mijn schilderij 'Rode tram' mag schenken aan Roessingh en ik hoop dat het een plezier en inspiratiebron voor velen mag zijn".

Meer berichten
 
Auto zoeker