Verbouwing winkelcentrum het Stroink

ENSCHEDE - De verbouwing en uitbreiding van winkelcentrum Stroink gaat van start. Deze woensdag was de onthulling van het bouwbord op de hoek van de Zuid Esmarkerrondweg en Knalhutteweg.

Wethouder Arjen Kampman verrichtte de starthandeling samen met Kees Kroezen van de winkeliersvereniging. WIP Retail Invest kwam met een ambitieus plan om het winkelcentrum grondig te moderniseren. Het moet een uniek gebouw met een eigentijdse look worden, met aandacht voor duurzaamheid. Het huidige pand is gedateerd en gesloten van opzet, wat niet echt past binnen de groene omgeving. Zo worden straks onder meer de entrees beter herkenbaar en fraai afgewerkt met hout.

Uitbreiding
Het winkelcentrum krijgt daarnaast ook een uitbreiding om de komst van de Aldi en andere winkels mogelijk te maken. Ook diverse huidige winkeliers kunnen zo meer ruimte krijgen. Zo kunnen er ook branches komen die nu nog niet aanwezig zijn in het winkelcentrum. De exploitant noemt als voorbeelden winkels op het gebied van groenten en fruit, huishoudelijke artikelen, tweewielers, schoenreparatie en sleutelservice. Uiteraard afhankelijk van wélke bedrijven zich er uiteindelijk willen vestigen. In totaal komt er ruim een derde aan oppervlakte bij aan de kant van de Zuid Esmarkerrondweg. Het ontwerp brengt ook de meeste laad- en losvoorzieningen inpandig, dus uit het zicht van bezoekers.

Meer informatie
Kijk voor een impressie van de plannen op de website: www.winkelcentrumhetstroink.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker