Foto:

Monsters veroveren Concordia in nieuwe expositie

ENSCHEDE - Vanaf zaterdag 18 januari nemen monsters Concordia aan de Langestraat over; dan is de expositie van het unieke Monsterproject te zien. Studenten van Cibap gingen hiervoor aan de slag met tekeningen van leerlingen van basisschool De Windroos. De monsters komen terug in animaties, stripboeken, hologrammen en posters. De officiële opening is op donderdag 23 januari, vanzelfsprekend in aanwezigheid van alle kunstenaars.

Draken, grote gevaarlijke dieren, afzichtelijke en angstaanjagende wezens, gedrochten, misbaksels en mormels; monsters zijn van alle tijden en spreken tot de verbeelding, bij jong en oud. Leerlingen van basisschool De Windroos gingen met dit gegeven aan de slag en tekenden hun eigen favoriete monster. Vervolgens zijn deze door studenten van Cibap, vakschool voor vormgeving uit Zwolle, gebruikt om een nieuw verhaal te vertellen aan de hand van diverse media. Deze verhalen worden tentoongesteld, samen met de originele tekeningen van de kinderen.

'Go Monster'
Dit is de vierde keer dat Concordia in het Monsterproject samenwerkt met het basisonderwijs en een opleiding ter voorbereiding op de creatieve branche. Inspiratie voor het project kwam vanuit de Verenigde Staten, van het project Go Monster. Een kind wordt gevraagd om een monster te tekenen, dat vervolgens door een kunstenaar als inspiratiebron gebruikt wordt voor het creëren van een kunstwerk. Bij de feestelijke (openbare) opening op donderdagmiddag 23 januari (12.30-13.30 uur) wordt de rode loper uitgerold voor de jonge kunstenaars en proosten we op de samenwerking met (alcoholvrije) bubbels, samen met hun ouders, de betrokken Cibap-studenten en andere geïnteresseerden. De groepsexpositie is te zien tot en met zondag 2 februari 2020. De entree is gratis.

Meer berichten
 
Auto zoeker