Foto:

Entreeopleidingen op Ontmoetingsparken

ENSCHEDE - “Normaal ging ik schoolspullen voor mijn kinderen kopen. Nu mocht ik voor mijzelf schriften uitzoeken. Wauw!” “Ik wil graag schoonheidsspecialiste worden, maar dat kan niet zonder diploma.” “Het is tijd om iets voor mijzelf te doen.” “Ik mag mijn hersens weer gebruiken!”

En meer van dit soort opmerkingen komen voorbij als we praten met deelnemers van de BBL-Entreeopleiding bij Ontmoetingspark Zuid die in september is gestart. Ook op Ontmoetingspark Rigtersbleek, waar de opleiding al bijna ten einde loopt, zijn de reacties positief: “Ik heb sociale contacten opgedaan en ben weer het huis uit.” “Ik ben blij dat ik deelneem aan de opleiding. Anderen zou ik adviseren: twijfel niet en meld je aan! Je hebt niets te verliezen.”

Start nieuwe opleidingen
In februari start op Ontmoetingspark Rigtersbleek opnieuw een Entreeopleiding en ook op Ontmoetingspark Schreurserve wordt deze mogelijkheid in het nieuwe jaar geboden. De mbo-opleiding, aangeboden in samenwerking met ROC van Twente, wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt door het plaats te laten vinden bij een voetbalvereniging die lid is van de Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede. Gewoon in de wijk, in het clubhuis van de vereniging.

Betere kansen op werk
De studenten krijgen één dag per week les. Gedurende de rest van de week lopen ze twintig uur stage. Martijn Koop, Ontmoetingsclustermanager Enschede Zuid: “Deze groep mensen wil best iets doen. Ze willen graag werken, maar welke werkgever geeft je een kans als je al jaren thuis zit? Door deze opleiding komen ze in beweging en laten ze zien dat ze ervoor gaan. Door het diploma te behalen straks hebben ze ook daadwerkelijk betere kansen op werk.”

Info & aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden kan contact opgenomen worden met Sonja Lassche via opleiding@ontmoetingsclusters.nl of 06-547337088. Op ontmoetingsclusters.nl/entreeopleiding is ook meer informatie te vinden.

Meer berichten
 
Auto zoeker