Foto:

Doldersum's Kachel- en Schoorsteen-techniek blijft in goede handen

HENGELO - Doldersum's Kachel- en Schoorstentechniek is een begrip in Twente. Het familiebedrijf bestaat 110 jaar. Erwin Doldersum is de vierde generatie die aan het roer staat. Ooit begon het met het schoorsteenvegen, tegenwoordig is men gericht op de verkoop en installatie van kachels en haarden. Maar één ding dat niet veranderd is door de jaren heen: de vertrouwde service waar klanten op mogen rekenen.

Een advertentie van het bedrijf zult u niet vaak zien; de meeste klanten komen dankzij mond tot mondreclame. Die bekendheid is te danken aan Bennie Doldersum; 80 jaar oud en nog steeds actief binnen het bedrijf. Hij ging in 1953 al samen met zijn vader Johan het dak op om schoorstenen te vegen. Men moest soms wel tien maanden wachten op een afspraak, zo druk was het in sommige jaren. Hij reisde door de hele regio om te vegen; zowel voor de particulier als bedrijven, maar ook woningcorporaties maakten dankbaar gebruik van zijn expertise. Een ruwe schatting is dat hij zeker zo'n 180.000 schoorstenen geveegd heeft. Afgelopen jaar, op 79-jarige leeftijd, stopte hij op doktersadvies met het vegen. Met tegenzin, dat wel. Naast het schoorsteenvegen was Bennie Doldersum in de jaren '50 en '60 ook een bekendere naam in het regionale wielrennen, met diverse mooie successen.

In goede handen
Voor Bennie is het overdragen van het familiebedrijf aan zoon Erwin een mooi moment. Hij kan een stapje terug doen, met de zekerheid dat Erwin deze reputatie voor vakmanschap en goed advies voort zal zetten. Helemaal afscheid nemen van het bedrijf kan en wil Bennie nog niet. Hij blijft actief om klanten te adviseren voor aanschaf van een kachel of haard. Erwin heeft besloten om het bedrijf nu te gaan richten op de verkoop van kachels en haarden. Hij is al ruim 25 jaar betrokken bij het bedrijf, in de beginjaren samen met zijn vader bij het schoorsteenvegen. Samen stippelden zij de nieuwe koers van het bedrijf uit, waardoor Bennie uiteindelijk met een gerust hart met pensioen kan. Het motto van Doldersum is dan ook: wie kompt eerst kiek'n en Wauw doot dow good, netjes en eerlijk.

Mooi bedrijf
De familie Doldersum en het bedrijf zijn al sinds 1965 gevestigd op de huidige locatie aan de Vikkerhoekweg 88. Naast de showroom wonen ze; vader, zoon, dochter en verdere familie. Iedereen heeft zijn of haar eigen rol binnen het bedrijf. Wie binnenkomt in de showroom wordt door de Doldersums ontvangen als familie; met een lekker kopje koffie en een warm welkom. Deze service zal in ieder geval niet veranderen als het aan Erwin ligt. In de showroom kunnen mensen een goed overzicht krijgen van wat er zoal te koop is qua haarden en kachels. Zo worden sfeervolle houtkachels en gaskachels verkocht van de betere merken. De gaskachels bieden een behaaglijke warmte en belevenis, maar zijn ook makkelijker in te bouwen dan houtkachels. Ook voor advies en plaatsing van een rookkanaal of schouw kunt u er terecht.

Kom langs
Doldersum's Kachel- en Schoorsteentechniek is gevestigd aan de Vikkerhoekweg 88 in Hengelo. Ook op zaterdag geopend. Bel voor informatie met: 074-29 12 983 of kijk op: www.doldersumvof.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker