Foto:

Grote namen "Merry Christmas"

ENSCHEDE - Kom helemaal in de kerstsfeer met het kerstconcert "Merry Christmas" van Orchestra Twente & Choir Twente zondag 8 december om 15.00 uur in de Jacobuskerk te Enschede.

Het concert "Merry Christmas" staat in het teken van kerst, vernoemd naar de film "Merry Christmas". Merry Christmas is een film uit 2005 die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en als thema de waargebeurde kerstwapenstilstand heeft. Geniet van bekende kerstcarols, waaronder: Oh Holy Night, The First Noel en Adeste Fideles, schitterende duetten en indrukwekkende solo's. Het wereldberoemde Adagio uit het klarinetconcert van Mozart zal ook klinken op het concert, dat meerdere keren als filmmuziek werd gebruikt, zo ook in de soundtrack van Out of Africa.

Topsolisten
Dit jaar zijn diverse topsolisten van de partij, waaronder de jonge zeer getalenteerde sopraan Irene Hoogveld. Bariton Peter Arink is sinds 2007 verbonden aan het koor van de Nederlandse Opera. Ook bij De Nederlandse Opera is hij veelvuldig solistisch te horen. Naast opera is Peter Arink ook als oratoriumsolist regelmatig in binnen en buitenland werkzaam. Onlangs was Tenor Eric Reddet te gast in het programma "Maestro" waar hij Nessun Dorma zong. Hij zal onder andere ook dit meesterwerk ook op het concert ten gehore brengen. Gedurende de laatste 3 jaar heeft Eric meer dan 300 concerten gegeven als solist met het Johann Strauss Orkest, met tournees door Europa, Zuid Amerika, de Verenigde Staten en Australië.

Orchestra Twente
Orchestra Twente is een professioneel orkest, samen met Choir Twente bestaande uit 80 zangers en zangeressen zullen ze een adembenemend concert geven onder leiding van dirigent Monique Kokkeler, met medewerking van kinderkoor Koorschool Lambertus uit Hengelo.

Het concert
Het concert is komende zondag 8 december en start om 15.00 uur in de Jacobuskerk aan de Oude Markt te Enschede. Kaarten zijn voorafgaand aan het concert in de kerk verkrijgbaar en kosten 15 euro per persoon. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten online bestellen kan via www.orchestratwente.nl/tickets en ze zijn te koop bij Van Weersel & Zn., Oldenzaalsestraat 126 te Enschede en VVV Oldenzaal, Grootestraat 35 te Oldenzaal.

Meer berichten
 
Auto zoeker